Σοκ και φρίκη: 8χρονη πέθανε στα χέρια 40χρονου την πρώτη... νύχτα του γάμου τους!


Δεν έχει προηγούμενο η απίστευτη θηριωδία που 
επέδειξε ένας 40χρονος άνδρας στην Υεμένη.

Παντρεύτηκε μία 8χρονη αλλά το αγγελούδι έσβησε την πρώτη νύχτα του γάμου της, από πολλαπλά εσωτερικά τραύματα λόγω σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν τη σύλληψη του συζύγου της, ο οποίος ήταν 40 ετών. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο θάνατος συνέβη στην περιοχή της φυλής των Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία. Κάτι που φέρνει ακόμη περισσότερη προσοχή στην ήδη υπάρχουσα έκδοση των αναγκαστικών γάμων των ανήλικων παιδιών στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το UNFPA, μεταξύ 2011 και 2020, περισσότερα από 140 εκατομμύρια κορίτσια θα γίνουν παιδιά-νύφες. Επιπλέον, από τα 140 εκατομμύρια κορίτσια που θα παντρευτούν, πριν από την ηλικία των 18 ετών τα 50 εκατομμύρια από αυτά θα είναι κάτω από την ηλικία των 15.

Έχει αναφερθεί ότι πάνω από το ένα τέταρτο των νεαρών κοριτσιών της Υεμένης έχουν παντρευτεί πριν από την ηλικία των 15. Όχι μόνο χάνουν την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση, αλλά αυτές οι νύφες-παιδιά συνήθως υποβάλλονται σε σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια των αναγκαστικών γάμων τους.


Τον Φεβρουάριο του 2009, ένας νόμος δημιουργήθηκε στην Υεμένη που καθορίζε ως ελάχιστο όριο ηλικίας γάμου, την ηλικία των 17. Δυστυχώς, όμως, αυτό καταργήθηκε!
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.