ΑΥΤΟΙ είναι οι Έλληνες με Offshores στο εξωτερικό [ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ]


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 223(!!) ολόκληρες εταιρείες που σχετίζονται με την Ελλάδα, 400 ονόματα αξιωματούχων και σχετιζόμενων με τις offshore εταιρείες 77 ενδιάμεσοι και πάνω από 313 διευθύνσεις, καταγράφονται στα περίφημα Panama Papers που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από ομάδα δημοσιογράφων του The International Consortium of Investigative Journalists...
Τα λεγόμενα Έγγραφα του Παναμά, τα οποία προκάλεσαν ένα παταγώδες σκάνδαλο καθώς αποκάλυψαν αναρίθμητα κρούσματα φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο, Η δημοσιοποίηση των εγγράφων έγινε από τον ιστότοπο της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), και προκάλεσσαν πάταγο σε διεθνές επίπεδο. Πιο εντυπωσιακά από της Ελλάδας είναι ωστόσο τα αποτέλεσμα της αναζήτησης εάν επιλέξει κανείς τη λέξη «Cyprus», καθώς υπό τη σκέπη της Κύπρου εμφανίζονται… 6.374 υπεράκτιες εταιρείες, 3.678 δικαιούχοι-στελέχη εταιρειών, 183 μεσάζοντες και 2.385 διευθύνσεις, οι περισσότερες σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Διευκρίνιση 

Η ίδια η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) φροντίζει πάντως να υπογραμμίσει ότι όσοι τυχαίνει να φιγουράρουν στις συγκεκριμένες λίστες δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έχουν παραβεί τον νόμο στη χώρα τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σύσταση υπεράκτιων εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους μπορεί να μην είναι η πιο ηθική επιλογή, ειδικά σε καιρούς οικονομικής κρίσης όπως οι σημερινοί, αλλά είναι νόμιμη σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Τα ονόματα

Αναζητώντας τα δεδομένα που συνδέονται με την Ελλάδα, ανακαλύψαμε ονόματα Ελλήνων ( και μερικά αρκετά γνωστά) και ελληνικές εταιρίες ή διεθνείς μεσολαβητές που συνδέονται με ελληνική δραστηριότητα.

Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται το όνομα των offshore εταιρειών, οι μέτοχοι και δικαιούχοι τους, τα στοιχεία της διεύθυνσής τους και οι νομικοί εκπρόσωποί τους που συνδέονται με την εταιρεία. Ωστόσο δεν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες συναλλαγές που έχουν διενεργήσει.

Μεταξύ των ονομάτων που προκαλούν αίσθηση βρίσκονται οι Παναγιώτης Μπερνίτσας δικηγόρος της Γιάννας, η Εριέττα Λάτση (αναφέρεται με το όνομα Henriette Latsis και αν δεν πρόκειται για συνωνυμία είναι αυτή, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ.Φέσσας και η γυναίκα του, ο γνωστός επιχειρηματίας της λιανικής και του εμπορίου, Σάμι Φάις και η αδερφή του Λούσι Φάις, το δεξί «χέρι» του Λάτση, Ευάγγελος Χρόνης, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ, Παναγιώτης Τσουπίδης, η οικογένεια Κόκκαλη, ο Γιώργος Τράγκας, ο Γιάννης Καρακαδάς της Singular Logic και της Olympic Air

Αυτή είναι όλη η λίσταΠαράπονα Ρόδου - 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.