Δείτε πού θα φτάσουν καύσιμα, τσιγάρα, internet, ΕΝΦΙΑ

Το δεύτερο πακέτο φόρων είναι γεγονός και έρχεται άμεσα. Πρόκειται για μια πραγματική βροσή έμμεσων και άμεσων φόρων που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή, συμπληρωματικά στα μέτρα που ήδη γνωρίζουμε...
Το πακέτο των μέτρων αυτών περιλαμβάνει από αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, ως αυξήσεις του ΦΠΑ αλλά και αναπροσαρμογές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Δεν θα γλιτώσουν από τις αυξήσεις ούτε οι τηλεοράσεις, ούτε και το internet.
Το τροποποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει:
Αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%

Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ για κίνηση και θέρμανση, LPG, κηροζίνη και αέριο. Οι αυξήσεις θα γίνουν από τον Ιούνιο του 2016.
Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα. Το μέτρο αυτό θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο. 


Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό τον Ιούνιο του 2016.
Επιβολή φόρου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δυο κλειδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Επιβολή φόρου 5% στο ίντερνετ και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον Ιούλιο του 2016.
Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων(ΕΝΦΙΑ)  με στόχο την κάλυψη των απωλειών  από τη μείωση των αντικειμενικών τιμών.


Αναμόρφωση της φορολογίας ΙΧ με αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και την αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2016.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2016/05/internet.html#ixzz489v36YTs
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.