Στο Φως ο Μυστικός Πειραιάς...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων θα παρουσιάσει στο κοινό τις διαδικασίες ανασκαφής αρχαιοτήτων στην περιοχή του Πειραιά. Εδώ και καιρό υπήρχε αυτός ο σχεδιασμός αλλά επιτέλους η ώρα έφτασε, όλοι οι κάτοικοι της πόλης να απολαύσουν τα έργα των προγόνων μας.
Στις 8 Ιουνίου, στην Ξυλαποθήκη, έναν χώρο που βρίσκεται στις Αστικές Πύλες του Πειραιά (Πύλης 8) θα εγκαινιαστεί μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση. Η Εφορεία, σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε., διοργανώνει την περιοδική έκθεση «Στην επιφάνεια».
Συλλογή από φωτογραφίες και βίντεο φέρνουν στην επιφάνεια τις διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις, λέει η έφορος Στέλλα Χρυσουλάκη. Με βοηθό τον φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό ο επισκέπτης περιηγείται σε αθέατους αρχαίους τόπους: από τις αρχαίες σήραγγες, τις δεξαμενές και το ρωμαϊκό υδραγωγείο έως τις σύγχρονες σήραγγες των υπόγειων σταθμών του μετρό και τα εργαστήρια συντήρησης της ανασκαφής.
Η έκθεση επίσης  εστιάζει στις σύγχρονες διεπιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται για τη συλλογή και τεκμηρίωση των αρχαιολογικών δεδομένων στο πλαίσιο ενός μεγάλου κοινωφελούς έργου, όπως είναι η κατασκευή του υπόγειου σιδηροδρόμου.
Στόχος της παρουσίασης είναι να αφηγηθεί με σύγχρονα μέσα την  πίσω από τις αρχαίες και σύγχρονες κατασκευές. Κυρίως όμως σκοπεύει να φωτίσει με ουσιαστικό τρόπο τη σημασία της ανθρώπινης σύμπραξης και συνεργασίας στα πλαίσια ενός κοινωφελούς στόχου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου. Η λειτουργία του χώρου θα ξεκινήσει από την επομένη, με ελεύθερη είσοδο και ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 9.00 π.μ. - 5.00 μ.μ. Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 - 8.00 μ.μ. Τρίτη κλειστά. Θα παραμένει κλειστό τις επίσημες αργίες.
Στην έκθεση υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ)
voicenews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.