Ναρκωτικά,βία και πορνεία στο Ελληνικό

Tο σκοτάδι αγριεύει το σκηνικό στον καταυλισμό του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Στο γήπεδο μπέιζμπολ, που βρίσκεται πίσω από την αίθουσα αφίξεων, ξυπόλητα παιδάκια παίζουν μπάλα. Λίγες δεκάδες μέτρα πίσω τους περίπου 40 μετανάστες σκύβουν και προσεύχονται στον Αλλάχ. Δίπλα σε μετανάστες συναντάς ύποπτες ομάδες αλλοδαπών νεαρών που μπαίνουν και βγαίνουν στον καταυλισμό χωρίς να γνωρίζει κανείς την ταυτότητά τους.
Στη «μικρή πολιτεία» του Ελληνικού,μετανάστες συνήθισαν να ζουν σε μια δομή φιλοξενίας με περισσότερες «ελευθερίες» απ’ ό,τι μπορεί να αντέξει.Αρκετοί από τους πρόσφυγες είναι αναστατωμένοι.
Και αυτό γιατί μόλις λίγα 24ωρα πριν, το περασμένο Σάββατο, μια Ιρανή μητέρα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τρεις Αφγανοί επιχείρησαν να παρενοχλήσουν σεξουαλικά το 14χρονο παιδί της. Το περιστατικό έμεινε στο σκοτάδι, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.
Και αυτό γιατί, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να περάσουν χειροπέδες σε δύο από τους Αφγανούς, περίπου 100 ομοεθνείς τους αντέδρασαν παίρνοντας ουσιαστικά μέσα από τα χέρια των ενστόλων τους υπόπτους.
Οι μόλις 12 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια -παρά το φιλότιμο και την προσπάθειά τους- είναι αδύνατον να ελέγξουν έναν καταυλισμό 4.000 ανθρώπων. «Οποιος έχει λεφτά εδώ πέρα μπορεί να βρει ναρκωτικά», είναι η φράση που ψιθυρίζεται στον καταυλισμό.
Αστυνομικές πηγές με καλή πληροφόρηση αναφέρουν ότι οι «ύποπτοι» για τη διακίνηση είναι μια ομάδα περίπου 30 Μαροκινών και Αλγερινών. Παράλληλα, εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για τη διερεύνηση καταγγελιών για φαινόμενα πορνείας.
pronews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.