Στο Υπερταμείο οι Άγιοι Απόστολοι;

Στο ερώτημα αν οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν από την περασμένη Κυριακή στο Υπερταμείο ή στο Δήμο Χανίων απαντά η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με αιχμές για την δημοτική αρχή
Απαντήσεις σχετικά με το αν οι Άγιοι Απόστολοι παραχωρούνται στο Υπερταμείο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Κυριακή, δίνει η δημοτική παράταξη  "Χανιά Μαζί για τον Δήμο μας", αφήνοντας αιχμές ταυτόχρονα κατά της δημοτικής αρχής για την απραξία της σε σχέση με την αξιοποίηση της περιοχής.
Στο ερώτημα αν οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν από την περασμένη Κυριακή στο Υπερταμείο ή στο Δήμο Χανίων, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης διαβεβαιώνει ότι η περιοχή παραμένει στο δήμο, καθησυχάζοντας την ανησυχία πολλών πολιτών (κάτι που ενδεχομένως έπρεπε να έχει κάνει ο δήμος).
Η  ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ολοκληρώνεται με πρόταση προς την δημοτική αρχή για  "την εκπόνηση μιας μελέτης αξιοποίησης των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου να αναδείξει και να αξιοποιήσει την προικισμένη αυτή ¨αυλή¨ της πόλης μας" αλλά και με μια επισήμανση, θυμίζοντας ότι ένα μεγαλο μέρος των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Βάμβουκα στηρίχτηκε στην αξιοποιήση της περιοχής.
"Απορούμε για τη σιωπή του τώρα και δύο χρόνια", καταλήγει η ανακοίνωση
Αναλυτικά όπως σημειώνεται:
Με αφορμή την τετραήμερη  συζήτηση στη Βουλή του «πολυνομοσχεδίου σκούπα» για ¨την Εφαρμογή της Συμφωνίας με τους δανειστές¨ και του ενδιαφέροντος που προκάλεσε η σύσταση του ¨Υπερ-ταμείου¨ στο οποίο εφεξής θα υπάγονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου για 99 χρόνια, απαντώντας στο ερώτημα που μας έθεσαν με αγωνία πολλοί Χανιώτες, μήπως η περιοχή των Αγίων Αποστόλων θα υπαχθεί στο υπερταμείο, πραγματοποιήσαμε εμπεριστατωμένη διερεύνηση, όπου δεν διαπιστώθηκε αναφορά  σε Δημοτικές Εκτάσεις.
 Συνεπώς για μας ισχύουν οι αποφάσεις που εκδόθηκαν επί της Δημοτικής μας θητείας. Σύμφωνα με αυτές ή έκταση των Αγίων Αποστόλων παραχωρήθηκε κατά  κυριότητα στο Δήμο Χανίων με νόμο (Αρθ. 36 Ν.4049 23-02-12) και μετεγγράφη στο Κτηματολόγιο του Δήμου Χανίων  από την Ε.Τ.Α.Δ  στης (15-02-13). Παράλληλα ο Δήμος  Χανίων κέρδισε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  με την υπ΄αριθμ.3003/10/9/2013 απόφασή του, την προσφυγή που είχαν υποβάλει ένιοι πρώην ιδιοκτήτες  και διεκδικούσαν την επιστροφή (41) στρεμμάτων, τα οποία τη δεκαετία του 1960 είχαν απαλλοτριωθεί και αποζημιωθεί από τον Ε.Ο.Τ. Συνεπώς χωρίς κανένα αστερίσκο ολόκληρη η έκταση είναι ιδιοκτησία του Δήμου Χανίων και εναπόκειται στην σημερινή Δημοτική Αρχή η αξιοποίηση της. 
 Επομένως νομίζουμε  ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα, ο Δήμος Χανίων να προχωρήσει άμεσα σε Πανελλήνιο ή  Διεθνή διαγωνισμό για την εκπόνηση μιας μελέτης αξιοποίησης των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου να αναδείξει και να αξιοποιήσει την προικισμένη αυτή ¨αυλή¨ της πόλης μας, κλείνοντας οριστικά την πόρτα στα συμφέροντα που χρόνια τώρα την εποφθαλμιούν. Άλλωστε εκεί είχε στηρίξει ένα μεγάλο μέρος των προεκλογικών του υποσχέσεων ο κ. Βάμβουκας  και είναι ευκαιρία να τις υλοποιήσει. Απορούμε για τη σιωπή του τώρα και δύο χρόνια.
flashnews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.