Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ με το ειδικό μισθολόγιο!

Στο τσακ γλίτωσαν το πάγωμα των μισθών τους οι γιατροί του ΕΣΥ. Αλλά οι φόβοι δεν έχουν εκλείψει.

Με την αγωνία συνεχίζουν να ζουν οι γιατροί του ΕΣΥ, που στο τσακ γλίτωσαν τοπάγωμα του χρονοεπιδόματος. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να βρει τα ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην παγώσουν οι αυξήσεις που δικαιούται το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τη διόρθωση της τελευταίας στιγμής: «Γλίτωσαν στο τσακ οι γιατροί το «πάγωμα» των μισθών!»
Μία αύξηση 4% που προστίθεται κάθε δύο χρόνια στο βασικό μισθό και αποτελούσε σημαντικό βοήθημα στους ήδη «κουρεμένους» μισθούς των γιατρών.
Άλλωστε τα τελευταία χρόνια των μνημονίων οι γιατροί έχουν χάσει περίπου το40% των εισοδημάτων τους με τις εφημερίες να παραμένουν απλήρωτες για μήνες.
Σήμερα οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ διαμορφώνονται από την πρόσθεση του βασικού μισθού (μικτού) συν το Ειδικό επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, συν το επίδομα της Βιβλιοθήκης το οποίο είναι και το μοναδικό αφορολόγητο. Το σύνολο του ποσού που προκύπτει φορολογείται όπως εξάλλου και οι εφημερίες.
α. Συντονιστής Διευθυντής 1.665 €
β. Διευθυντής 1.580 €
γ. Επιμελητής Α` 1.513 €
δ. Επιμελητής Β` 1.321 €
ε. Ειδικευόμενος 1.007 €».
Το Ειδικό επίδομα Νοσοκομειακής απασχόλησης, απόδοσης και ειδικών συνθηκών άσκησης ιατρικού έργου οριζόμενο κατά βαθμό, είναι το εξής:
α. Συντονιστής Διευθυντής, Διευθυντής 238 €
β. Επιμελητής Α` 205 €
γ. Επιμελητής Β` 174 €
δ. Ειδικευόμενος 190 €
Η πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης, οριζόμενη κατά βαθμό, (γνωστό ως επίδομα βιβλιοθήκης) διαμορφώνεται ως εξής:
α. Συντονιστής Διευθυντής, Διευθυντής 225 €
β. Επιμελητής Α` 195 €
γ. Επιμελητής Β` 164 €
δ. Ειδικευόμενος 123 €».
νοσοκομείο
Οι εφημερίες που θα μπορούσαν να …αναπτερώσουν τα εισοδήματα των γιατρών, πληρώνονται συνήθως με καθυστέρηση μηνών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να βασίσει τα οικονομικά του σ αυτές.
Από την άλλη φορολογούνται σε τέτοιο βαθμό που τελικά δεν αποτελούν και την πιο συμφέρουσα λύση για το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ. Ενδεικτικά να σημειωθεί ότι μία εφημερία σε καθημερινή μέρα (αργίες και Κυριακές πληρώνονται με μεγαλύτερα ποσά) για γιατρό που λαμβάνει μισθό διευθυντή, αντιστοιχεί καθαρά περίπου σε 70 ευρώ, έπειτα από 17 ώρες συνεχόμενες εργασίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά πυκνά οι γιατροί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Ίσως γι’ αυτό και το …«editorial: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!» (πατήστε ΚΛΙΚ) έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

oparlapipas.com
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.