Γιατί κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν προωθούν τα ντόπια κρασιά;

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα «μικρά» μαγαζιά!

Το έχουν επισημάνει πολλές φορές κάτοικοι του νησιού μας, αλλά, δυστυχώς, αποδεικνύεται πως, «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»!


Από τη στιγμή που «στη μέση» υπάρχουν «χρήματα», πάει και το φιλότιμο, πάει και η «εντοπιότητα» που θα έπρεπε να επιδεικνύουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρηματίες!


Πάει, για παράδειγμα, ένας ξένος και ζητά ένα κρασί, κι αυτοί τους παίρνουν συνήθως εκείνα που έχουν την μεγαλύτερη «προμήθεια»!


Ή, πάει, ένας Έλληνας τουρίστας, και ζητά ένα μπουκάλι κρασί, και του αραδιάζουν όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν στη χώρα, εκτός από τα Κρητικά Μόνο αν τους ρωτήσει κανείς αν έχουν «κάτι» Κρητικό θυμούνται τα ντόπια κρασιά!


Σνομπάρισμα; Μποϊκοτάρισμα; Ποιος τους ξέρει! Το πιο πιθανό βέβαια, να μην παίρνουν τις «προμήθειες» που θα ήθελαν, οπότε μ΄ αυτά θ΄ ασχολούνται;



Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχουν και κάποια μικρά μαγαζάκια, τα οποία κρατούν τα προσχήματα! Έχουν ντόπια κρασιά και τα προσφέρουν στον κόσμο!

r

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.