Στο σκαμνί 110 για το Παραδικαστικό - Ονόματα “φωτιά”

Πρόταση “βόμβα” από την αντιεισαγγέλεα εφετών! Στο σκαμνί 110 για το Παραδικαστικό - Ονόματα “φωτιά”

- Η αντιεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου, ζητά την παραπομπή 110 κατηγορουμένων, ύστερα από σχεδόν δεκαετή έρευνα και την ολοκλήρωση της ανάκρισης
- Μεταξύ άλλων προτείνεται η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου
- Πώς δρούσε το κύκλωμα και τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Πρόταση για την παραπομπή στο εδώλιο 110 κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη του επονομαζόμενου ως δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος, έκανε η αντεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου, στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Μετά από σχεδόν δεκαετή έρευνα για την υπόθεση και την ολοκλήρωση της ανάκρισης από τους ειδικούς εφέτες-ανακριτές Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη, η κυρία Φάκου ζητάει την παραπομπή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, των -ήδη προφυλακισμένων- Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, του γνωστού Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά και τηλεδικηγόρου Πέτρου Λεωτσάκου, καθώς και άλλων επιχειρηματιών και γνωστού επικοινωνιολόγου. Προτείνεται επίσης η παραπομπή γνωστού συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και -ιδρύοντας εικονικές εταιρείες- τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος.
Η υπόθεση είχε πάρει νέα τροπή, ύστερα από την μαρτυρία του δικηγόρου, Δημήτρη Παρασκευόπουλου, ο οποίος συνεργάστηκε με τις αρχές και αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος. Το εν λόγω πρόσωπο έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της "Αιξωνής" σε ισόβια κάθειρξη.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκεται και γνωστός επικοινωνιολόγος, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι με τον Ι. Γιοσάκη ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου, που κατηγορούταν για κλοπή και πώληση μνημείου ότι θα τον αθώωναν, λαμβάνοντας περίπου 70.000 ευρώ.
newsit.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.