Β.Αποστόλου: "Με δόσεις θα επιστρέψουν οι αγρότες τις επιδοτήσεις" -

Σε πρωινές του δηλώσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου ανακοίνωσε την επιστροφή των χρημάτων που έλαβαν οι αγρότες επί κυβέρνησης Καραμανλή (τα διαβόητα «δώρα Χατζηγάκη») η οποία θα γίνει σε βάθος 5ετίας .
Όπως είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η ελληνική κυβέρνηση έκανε διαπραγμάτευση με την ΕΕ αναφορικά με το ποσό που θα επιστραφεί, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, κατάφερε να μειώσει σε 215 εκατ. και τους αγρότες που κληθούν να πληρώσουν από 720.000 σε 95.000.
Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Αποστόλου είπε: «Σε πρώτη φάση μέσα από ειδική ρύθμιση, που κάναμε σε νόμο προηγούμενα, να υπάρχει ΚΥΑ - όχι εντελώς αφηρημένα με άλλες διαδικασίες - να πάρουμε από 12.000 αγρότες το κομμάτι από 5.000 ευρώ και πάνω, που αντιστοιχεί στο 1,67% των αγροτών σε βάθος χρόνου που θα έχει σχέση και με τις ενισχύσεις που δίνονται και θα είναι σε βάθος πενταετίας».
Ο ίδιος είπε πως ο κορμός των αγροτών με τον οποίο ήρθε πρόσφατα σε συνεννόηση η κυβέρνησης δεν εξέφρασε κάποια αντίρρηση στο μέτρο αυτό καθώς θεωρεί πως δεν πλήττεται, ενώ απέφυγε να πει εάν η πρώτη δόση θα είναι εντός του 2016.
Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θεσμοθετεί πλέον το εργόσημο που θα καταπολεμήσει τη μαύρη εργασία στον αγροτικό χώρο.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.