Προβληματισμός για το προσφυγικό από Χανιώτες πολίτες..Η ευθύνη βαραίνει την Ευρώπη 
«Η ευθύνη για το προσφυγικό βαραίνει την Ευρώπη κατά κύριο λόγο», επισημαίνει ο Ευθύμης και προ- σθέτει ότι «η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί και μάλιστα πάνω από τις δυνάμεις της». «Τα κονδύλια είναι ελάχιστα όπως βλέπουμε και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Το θέμα είναι ότι όλη αυτή η ιστορία θα εξελιχθεί σε βάρος του κάθε Ελληνα και της κάθε Ελληνίδας. Χωρίς να είμαστε ρατσιστές, σε βάθος χρόνου θα στρέψουν τον κόσμο ενάντια στους πρόσφυγες και σε αυτό το κοινωνικό φαινό- μενο. Αυτοί που θα μείνουν θα θέλουν σχολεία, έχουν άλλα ήθη και έθιμα και εν τέλει θα αλλοιωθεί ο ελληνικός πληθυσμός. Δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα τόσες χιλιάδες κόσμου», σημειώνει ο Ευθύμης.

διαχωρισμός ανάμεσα σε πρόσφυγες και στους μετανάστες


υποστηρίζει ο Γιώργος και συ- μπληρώνει ότι «οι πρόσφυγες χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης και βοήθειας». Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη τονίζει ότι κοιτάζει καθαρά τα συμφέροντά της χωρίς να λογαριάζει τίποτα, ενώ σχο- λιάζοντας τις προτάσεις και τις ενέργει- ες των Ευρωπαίων πολιτικών και αξιω- ματούχων για τοποθέτηση συρματο- πλεγμάτων      στα σύνορα αναφέρει ότι «είναι    απάνθρωπα»

να σταματήσει ο πόλεμος


Ο Νίκος, τον οποίο συναντήσαμε στην πλατεία της Σπλάντζιας, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. «Βλέπω καθημερινά να φέρνουν στις πλατείες Ομονοίας και Βικτωρίας ανθρώπους που δεν έχουν φαγητό, στέ- γη κ.λπ. δηλαδή τα απαραίτητα για να ζήσουν. Μ’ αυτό τον τρόπο, αφού δεν έχουν να φάνε κι όταν δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα, έγγραφα κ.λπ., τους αναγκάζουν ουσιαστικά να καταφύγουν στην εγκληματικότητα, χωρίς οι άνθρωποι να είναι εγκλη- ματικά στοιχεία. Από την άλλη, αναγκάζουν τους υπο- λοίπους να γίνουν ρατσιστές χωρίς να είναι», ανα- φέρει ο Νίκος και προσθέτει ότι γύρω από το προ- σφυγικό έχουν αναπτυχθεί κυκλώματα και οικονο- μικά συμφέροντα που κατευθύνουν τις ροές των προ- σφύγων. «Γιατί δεν πάνε από την Τουρκία απευθεί- ας στη Βουλγαρία κι έρχονται από την Ελλάδα; Προ- φανώς κάποιοι το κάνουν επίτηδες, υπάρχουν κυ- κλώματα που βγάζουν χρήματα, ενώ η Τουρκία τώρα ζητά λεφτά για να τους πάρει πίσω», σημειώνει, ενώ καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.