Γερμανικός Τουρισμός: Έκρηξη κρατήσεων προς Ελλάδα το Φεβρουάριο, +50% το Ηράκλειο, -


Εντυπωσιακή αύξηση κατά 50% στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου καταγράφεται στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της TravelTainment.

Επισημαίνεται ότι η TravelTainment παρακολουθεί τις κρατήσεις στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών, που γίνονται από 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία μέσω 130 τουρ οπερέιτορ και 350 on line ταξιδιωτικών οργανισμών. Αξιοσημείωτο ότι το Ηράκλειο είχε αύξηση κρατήσεων 25% και τον Ιανουάριο.

Σημαντική αύξηση κρατήσεων κατά 37% είχε το Φεβρουάριο και το αεροδρόμιο της Ρόδου, μετά από διψήφιες αυξήσεις στους δύο προηγούμενους μήνες.

Αντίθετα, οι κρατήσεις για οργανωμένες διακοπές στην Τουρκική Ριβιέρα υποχώρησαν κατά περισσότερο από 40% το Φεβρουάριο. Η Αττάλεια είχε μείωση 42% στις κρατήσεις, έχοντας ήδη μειώσεις 40% τον Ιανουάριο, 26% το Δεκέμβριο και 24% το Νοέμβριο.

Το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο για διακοπές της χώρας, είχε μείωση κρατήσεων 29% τον περασμένο μήνα, μετά από την κατάρρευση 57% τον Ιανουάριο, 29% το Δεκέμβριο και 42% τον Νοέμβριο, καθώς οι πελάτες συνεχίζουν να αποφύγουν την ακτή της Ερυθράς Θάλασσας μετά το δυστύχημα με το ρωσικό αεροπλάνο τον περασμένο Νοέμβριο.

Το αεροδρόμιο της Βάρνας είχε αύξηση 35% στις κρατήσεις του Φεβρουαρίου, επιβεβαιώνοντας ότι η Βουλγαρία αποτελεί μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή για τους Γερμανούς.

Τα ισπανικά αεροδρόμια διατηρούν πολύ καλά ποσοστά αύξησης κρατήσεων, με αύξηση τον περασμένο μήνα 23% στην Πάλμα, με το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας να έχει κυρίαρχο μερίδιο στα 10 κορυφαία αεροδρόμια 32%, 3% περισσότερο από τον Ιανουάριο.

Τα Κανάρια Νησιά είχαν διψήφια αύξηση και στα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια για δεύτερο μήνα στη σειρά: στη Φουερτεβεντούρα οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 24% τον Φεβρουάριο μετά από μια άνοδο 27% τον Ιανουάριο. το Λας Πάλμας ακολούθησε με αύξηση κατά 28% τον Ιανουάριο, η Τενερίφη με αύξηση 14%, μετά από το +18% τον Ιανουάριο, ενώ το αεροδρόμιο Arrecife κατέγραψε μικρή αύξηση 3% στις κρατήσεις Φεβρουαρίου. - See more at: http://parapona-rodou.blogspot.gr/2016/03/50-37.html#sthash.7AdRc9mq.dpuf
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.