H νέα «σκιώδη» κυβέρνηση του Κυριάκου

Η Όλγα, ο Κικίλιας και ο Βορίδης στη νέα «σκιώδη» κυβέρνηση του Κυριάκου

Ο Χρήστος Σταϊκούρας διατηρεί το «χαρτοφυλάκιο» της οικονομίας - Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τις Κοινωνικές Υποθέσεις - Και ο Θεόδωρος Φορτσάκης την ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων

Η Ντόρα Μπακογάννη προτείνεται από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για μια από τις έξι θέσεις συντονιστών στις Ομάδες Διαρκών Επιτροπών (ΟΔΕ) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, μαζί με τους 25 υπευθύνους των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου που από ορισμένους θεωρούνται "σκιώδεις" υπουργοί.

Ο κ. Μητσοτάκης, πλην της αδελφής την οποία πρότεινε για την ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, περιέλαβε ακόμη στις προτάσεις του την Όλγα Κεφαλογιάννη, για την ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, τον Χρήστο Σταϊκούρα που παραμένει επικεφαλής στην ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων, τον Μάκη Βορίδη που αναλαμβάνει συντονιστής  ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, καθώς και τους Νίκο Παναγιωτόπουλο για την ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Θεόδωρο Φορτσάκης ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σε ό,τι αφορά τους τομεάρχες, οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ είναι για τους: Χρίστο Δήμα (Τομέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Γ.Λ.Κ.), Απόστολο Βεσυρόπουλο (Φορολογικής Πολιτικής), Φωτεινή Αραμπατζή (Τουρισμού), Αθανάσιο Δαβάκη (Εθνικής Άμυνας), Γιάννη Κεφαλογιάννης (Εξωτερικών), Σταύρο Καλαφάτη (Ευρωπαϊκών Υποθέσεων), Αναστάσιος Δημοσχάκης (Απόδημου Ελληνισμού), Χαράλαμπος Αθανασίου (Εσωτερικών), Γιώργο Γεωργαντά (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Δημήτρη Κυριαζίδη (Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνο Τζαβάρα (Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου (Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), Κώστας Αχ. Καραμανλής (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), Σίμο Κεδίκογλου (Ναυτιλίας και Αιγαίου), Γιώργο Κασαπίδη (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Κώστα Σκρέκα (Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), Θεόδωρο Καράογλου (Μακεδονίας - Θράκης), Βασίλη Οικονόμου (Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας), Χρήστο Κέλλα (Υγείας), Σοφία Βούλτεψη (Κοινωνικής Αλληλεγγύης), Κώστα Γκιουλέκα (Πολιτισμού), Μάξιμο Χαρακόπουλο (Παιδείας και Θρησκευμάτων), Μαρία Αντωνίου (Έρευνας και Καινοτομίας), Άννα Καραμανλή (Αθλητισμού).

Ανακοινώθηκε επίσης ότι δημιουργείται οριζόντιος Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής με ειδικό συντονιστή τον Βασίλη Κικίλια.

Όλες οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκη θα τεθούν τις επόμενες ημέρες υπό την κρίση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αφού το Καταστατικό προβλέπει τη διαξαγωγή εκλογών τόσο για τους Συντονιστές όσο και για τους τομεάρχες, εφόσον υπάρχουν πέραν της μίας υποψηφιότητας. Το πιθανότερο, πάντως, είναι πως η πλειονότητα θα ανακηρυχθεί χωρίς ψηφοφορία. 
protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.