Έρχεται νέο μνημόνιο εντός Φεβρουαρίου...

mnimon

Ο Ζαν Κλοντ Γιούγκερ εξοργισμένος μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα της Συνθήκης Σέγκεν.
Αναλυτικά είπε πως: «Η Κομισιόν έκανε ό,τι ήταν δυνατό σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Δεν γίνεται να μην εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα», ενώ υπογράμμισε η Συνθήκη του Σένγκεν είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις που οδηγούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και δεν είναι δυνατόν να γίνονται κινήσεις για την κατάργησή της.
«Η σχέση μεταξύ της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων και ταξιδιωτών με το ενιαίο νόμισμα είναι αλληλένδετη. Αν δεν βρεθεί φόρμουλα προστασίας των εξωτερικών συνόρων, οι διασυνοριακοί έλεγχοι θα επιστρέψουν».
Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην χώρα μας.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάουζ Ρέγκλινγκ πως η Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας και πιθανότατα θα χρειαστεί νέα δανειακή σύμβαση συμπληρωματική της ήδη υπάρχουσας (4ο Μνημόνιο) προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να ην εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.