Νέο εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο Κουρουμπλής

Νέο εκλογικό νόμο προανήγγειλε ο Κουρουμπλής - Κεντρική Εικόνα
Την κατάθεση νέου εκλογικού νόμου προανήγγειλε σήμερα το πρωί από τη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη υποστήριξε ότι εκλογές με σταυρό μπορούν να ξαναγίνουν από τις 25 Ιουλίου 2016 και μετά.Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο αν εκλογές διεξαχθούν εντός 18 μηνών από τις προηγούμενες τότε διεξάγονται με λίστα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν το 18μηνο αρχίζει να υπολογίζεται από τις τελευταίες εκλογές με σταυρό ή αν ανανεώνεται σε κάθε εκλογική διαδικασία ακόμα κι αν αυτές έχουν γίνει με λίστα όπως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Κακλαμάνη ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι θέση της κυβέρνησης και του ιδίου είναι πως το 18μηνο αρχίζει να μετρά από τις τελευταίες εκλογές με σταυρό κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι εκλογές με σταυρό μπορούν να ξαναγίνουν από τις 25 Ιουλίου και μετά οπότε και εκπνέει το 18μηνο που άρχισε να μετρά από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε παράλληλα το Υπουργείο έχει στο σχεδιασμό κ αφήγημά του σειρά πρωτοβουλιών κ για εκλογικό νόμο – ο εκλογικός νόμος πιστεύουμε πρώιμα πρέπει έρχεται στη Βουλή για να μη βάζει σε πειρασμό τις κυβερνήσεις βγάζουν εκλογ. νόμους που θα υπηρετούν συγκυρίες εκείνης στιγμής ότι πολύ πρώιμα και όχι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση θα φέρει εκλογικό νόμο, πιο δίκαιο από τον ισχύοντα ο οποίος θα αποκαθιστά "τερατουργήματα" όπως το ότι υπάρχουν κόμματα που δεν εκπροσωπούνται σε συγκεκριμένες περιφέρειες  παρά τα υψηλά ποσοστά τους.
parapolitika
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.