ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ:Στο σφυρί η Α΄κατοικία – 8 στους 10 δανειολήπτες θα χάσουν τα σπίτια τους…


Λίγο πριν τη ρήξη βρίσκονται κυβέρνηση και δανειστές αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς το κουαρτέτο επιμένει σε τόσο σκληρά κριτήρια για την προστασία της Α΄κατοικίας
από τους πλειστηριασμούς που εάν υιοθετηθούν τότε, 8 στους 10 δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη θα χάσουν τα σπίτια τους!
Κατά την μαραθώνια 4ωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών με το κουαρτέτο των δανειστών, οι τελευταίοι επέμειναν στην προϋπόθεση για να ενταχθεί ο οφειλέτης στις διατάξεις προστασίας του νόμου Κατσέλη, η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120.000 ευρώ, η συνολική οφειλή να έχει ως πλαφόν το ίδιο όριο (120.000 ευρώ) και να υπάρχει κλιμακωτό εισοδηματικό κριτήριο που αγγίζει το όριο της φτώχειας – δηλαδή, να ξεκινά από τις 8.180 ευρώ για άγαμο, να φθάνει τις 13.917 ευρώ για ζευγάρι και να προσαυξάνεται κατά 3.350 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι εάν τα κριτήρια αυτά γίνουν αποδεκτά θα βρεθούν αυτομάτως εκτός προστατευτικών διατάξεων περίπου 8 στους 10 οφειλέτες (ποσοστό 17,3%) που έχουν ληξιπρόθεσμα δάνεια κι έχουν ενταχθεί ή επιδιώκουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.
Η ελληνική πλευρά έχει προσέλθει στη σημερινή διαβούλευση με ελαφρώς τροποποιημένη, συμβιβαστική πρόταση σε σχέση με χθες, η οποία προβλέπει όριο αντικειμενικής αξίας ακινήτου τα 200.000 ευρώ για ένα άτομο, 250.000 ευρώ για ζευγάρι, το οποίο να προσαυξάνεται κατά 25.000 για κάθε παιδί μέχρι τρία. Οι συνολικές οφειλές μπορούν να ανέρχονται έως και τις 200.000 ευρώ και το εισοδηματικό κριτήριο στα 35.000 ευρώ
http://expresstime.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.