ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ

Χανιά | Αυτά είναι τα ονόματα, οι λίστες και τα κόμματα για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη

Αλλαγές και ανατροπές μέχρι… το ’90 επεφύλλασε ο “αγώνας” των κομματικών επιτελείων για να συγκροτήσουν τις λίστες και να καταθέσουν τις υποψηφιότητες  για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη και στα Χανιά. Η προθεσμία τυπικά λήγει στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενώ αύριο Δευτέρα, το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των υποψηφίων.
Γιώργος Σταθάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα βρεθούν στην κορυφή της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντίστοιχα ενώ -όπως είχε γράψει το zarpanews.gr- ο Γιώργος Ρωμανιάς θα είναι ο πρώτος υποψήφιος με τη “Λαϊκή Ενότητα”. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κάθοδος στη πρώτη θέση του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) του Νίκου Καλογερή ενώ σε Χανιά και Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Από “μεταγραφή” και ο πρώτος των ΑΝ.ΕΛ: Πρόκειται για τον καρδιολόγο Μανώλη Αλιφιεράκη που είχε παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ.
Το zarpanews.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις λίστες των υποψηφίων που είχαν οριστικοποιηθεί μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής. Τα κόμματα είναι με αλφαβητική σειρά. Στη σειρά των υποψηφίων δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές καθώς υπάρχει περιθώριο όμως θεωρείται απίθανο να γίνουν αλλαγές σε πρώτη θέση ή εκλόγιμη θέση.
ΑΝ.ΕΛ.
Αλλαγές στην κορυφή της λίστας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έφερε η αποχώρηση του πρώτου σε σταυρούς στο νομό Χανίων, Κώστα Γύπαρη, ο οποίος και παραιτήθηκε από το κόμμα της προηγούμενης συγκυβέρνησης αλλά και του δεύτερου σε σταυρούς, Παντελή Καπαρουδάκη. Συνολικά αλλάζουν τέσσερα από τα έξι ονόματα ενώ επικεφαλής, τίθεται ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων και γνωστός καρδιολόγος, Μανώλης Αλιφιεράκης.
1. Αλιφιεράκης Εμμανουήλ
2. Αλεξάκης Μιχαήλ
3. Μουμουτζής Νεκτάριος
4. Γελασάκης Δημήτριος
5. Ψαράκη – Ποποδάκη Ιωάννα
6. Ορφανουδάκη Ελένη
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον Ιανουάριο και το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά την αποχώρηση μελών που προσχώρησαν στη «Λαϊκή Ενότητα» και την εκλογική συνεργασία με το ΕΕΚ-Τροτσκιστές). Παραμένουν οι Χρήστος Γαλανάκης και Μαρία Καλιτσουνάκη ενώ αλλάζουν οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες
1. ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
2. ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος
3. ΚΙΟΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Γυμναστής
4. ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ, Ψυχίατρος, Νοσοκομείο Χανίων
5. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Μαθηματικός
6. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ, Άνεργη
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
Ο αντιπεριφερειάρχης χωροταξίας και περιβάλλοντος, Νίκος Καλογερής, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» στην οποία παραμένουν δύο υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ του Ιανουαρίου. Πρόκειτιαμ για τον Βασίλη Καβελάκη και τον Γιάννη Κουρτάκη. Στο ψηφοδέλτιο δεν περιλαβμάνεται κανείς από τους υποψηφίους της ΔΗΜ.ΑΡ.
1. ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
2. ΠΡΑΣΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
3. ΚΑΒΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
4. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
5. ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
6. ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Κ.Κ.Ε.
Χωρίς καμία αλλαγή αλλά στα ονόματα με μικρές αλλαγές στη σειρά σε σχέση με τη σταυροδοσία του Ιανουαρίου, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στα Χανιά. Επικεφαλής είναι ο πρώτος σε σταυρούς, Αλέκος Μαρινάκης, όμως στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Βουρλάκης που είχε έρθει τρίτος σε σταυρούς και στην τρίτη θέση η Αλέκα Κουμάκη που ήταν δεύτερη.
1. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
2. ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
3. ΚΟΥΜΑΚΗ ΑΛΕΚΑ
4. ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΟΥΤΣΕΤΗΣ
5. ΝΙΚΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ
6. ΦΩΤΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ
ΚΚΕ(μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ
Με μία προσθήκη το ψηφοδέλτιο των Χανίων της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) – Μ-Λ ΚΚΕ. Πρόκειται για τον Κων/νο Μπουτσορα.
1. ΑΡΧΟΛΕΩΝ ΑΡΤΕΜΙΟΣ του Κωνσταντίνου
2. ΚΟΚΟΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ του Νικολάου
3. ΜΠΟΥΤΣΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παύλου
4. ΝΤΑΜΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Εμμανουήλ
5. ΡΙΤΖΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ του Ιωσήφ
6. ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάος
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Με «άρωμα» ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΑΝ.ΕΛ. το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ξεκίνησε με μικροτριβές στα Χανιά, λόγω της τοποθέτησης στην πρώτη θέση της λίστας, του πρώην Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά.
Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει επίσης ο γιατρός Ανδρέας Λιοδάκης που ανήκει στους αποχωρήσαντες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
1. ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΤΖΙΝΕΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
3. ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
4. ΚΑΛΛΙΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΙΑ
5. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
6. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρόλο που δεν αναμένονται αλλαγές, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν έχει ανακοινωθεί την ώρα μάλιστα που πολλοί περίμεναν την επίσημη παρουσίαση, κατά την επίσκεψη στα Χανιά του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
1. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
3. ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
4. ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗ – ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΛΙΑ
5. ΣΤΑΣΣΙΝΟΥ ΕΛΒΙΡΑ
6. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Με μία αλλαγή το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα Χανιά, όπου στην έκτη θέση ο -προερχόμενος από τους οικολόγους- Κώστας Διάκος, αντικαθίσταται από τη δημοσιογράφο, Ζωή Γεωργούλα. Κατά τα αλλά στην κορυφή τοποθετείται ο Γιώργος Σταθάκης και τηρείται η σειρά των σταυρών του Ιανουραίου.
1. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
2. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
3. ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΒΑΛΙΑ
4. ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
5. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
6. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΖΩΗ
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Ανανεωμένο κατά το ήμισυ σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο κατεβαίνει «Το Ποτάμι» με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη ενώ απουσιάζει ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος των προηγούμενων εκλογών, Γιώργος Μαρακάκης που είχε δημοσιοποιήσει την απόφασή του εδώ και λίγες εβδομάδες αλλά και οι Νίκη Φτυλιτάκη και ο Μανώλης Σηφοδασκαλάκης.
1. Σταύρος Θεοδωράκης
2. Δάφνη Μανουσάκη
3. Μανώλης Νικολούδης
4. Γιάννης Αποστολάκης
5. Γιάννης Φραγκάκης (προερχόμενος από τη “Δράση”)
6. Μανώλης Λεράκης
Ακόμη, βέβαιη θεωρείται η κάθοδος της “Ένωσης Κεντρώων” και στο νομό Χανίων.
zarpanews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.