Πρόσφυγες στη Δανία αρνήθηκαν άσυλο γιατί το επίδομα των 700 ευρώ είναι μικρόprosfyges

Μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, απέρριψαν το άσυλο τη Δανίας, γιατί το προσφυγικό επίδομα είναι 5.000 κορόνες, δηλαδή περίπου 700 ευρώ τον μήνα! Ένας πρόσφυγας, κάνοντας δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε δύο λόγους για την άρνηση του ιδίου και των συμπατριωτών του. Πρωταρχικός λόγος είναι ότι το επίδομα δε συμφέρει, θεωρείται μηδαμινό το ποσό. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, στη Δανία θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον έναν χρόνο για να μπορέσει να φέρει την οικογένειά του. Σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο στη γειτονική Φινλανδία, ισχύει μόλις για δύο μήνες.
Στη συνέχεια, ένας άλλος πρόσφυγας, είπε ότι θέλουν να πάνε στη Σουηδία. Όταν ο ρεπόρτερ του ανέφερε πως υπάρχει απόσταση 310 μιλίων, η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: «Περπατήσαμε ως εδώ από τη Συρία. Το να πάμε στη Σουηδία, δεν είναι πρόβλημα».
Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε πρόσφατα να μειώσει κατά 50% το επίδομα προσφύγων, για να αποφύγει τη μεγάλη εισροή μεταναστών στη χώρα.  Η απόφαση αρχικά ελήφθη για τους μετανάστες που είχαν αρχίσει να έρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, πέρα από τη μείωση των χρημάτων του προσφυγικού επιδόματος , οι μετανάστες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να αποκτήσουν μόνιμη άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ θα πρέπει να έχουν μάθει δανέζικα και να δώσουν εξετάσεις γραπτές και προφορικές ώστε να λάβουν την άδεια.
voicenews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.