Ένας ένας πεθαίνουν οι εμπλεκόμενοι στο πλοίο με τους δύο τόνους ηρωίνης…

image

Πολλά ερωτηματικά γεννά ο μυστηριώδης θάνατος του ανθρώπου «κλειδί» για την υπόθεση του πλοίου «Noor One», που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο, η οποία παρελήφθη στα ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.

Ο 41χρονος προφυλακισμένος για την υπόθεση Τούρκος και φερόμενος «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από χρόνια παραπληγία που αντιμετώπιζε, πέθανε μυστηριωδώς στις 20 Ιουλίου κι ενώ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές.

Από τον Κορυδαλλό μέχρι και τον Ερυθρό Σταυρό προκύπτει να υπάρχει ένα τρίωρο… κενό στην μεταφορά του, στο τέλος της οποίας κι απεβίωσε από παθολογικά αίτια.Πριν συμβούν όλα αυτά μετέφερε όσα γνώριζε σε συμπατριώτη του, συγκρατούμενό του, ο οποίος με τη σειρά του μετέφερε σε σωφρονιστικό υπάλληλο σε σχέση με τους χαμένους «κρίκους» της υπόθεσης που αφορούν Έλληνες εμπλεκόμενους…

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί στον ίδιο συμπατριώτη πριν το δικό του περίεργο τέλος, πως πλέον ήταν νεκροί άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης στο Βέλγιο. Τρεις μήνες πριν τον δικό του θάνατο για τα ακριβή αίτια του οποίου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής, κυριολεκτικά εκτελέστηκε σε κακόφημο ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης και ένας Ιρανός, επίσης ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης που είχε καταφέρει να διαφύγει εγκαίρως στην Τουρκία και να γλιτώσει την σύλληψη κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού. Ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου, είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση και πρόσφατα ζήτησε την μεταφορά του γιατί φοβάται για την ζωή του.

Πρόκειται για επιχειρηματία που φέρεται να είχε άριστες σχέσεις με ηχηρά ονόματα του χώρου στην Ελλάδα… Ένα έγγραφο όμως που προστέθηκε στην ογκωδέστατη δικογραφία τον περασμένο Μάιο και αφορά την ανάλυση των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με τον γιο του, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού προκύπτει επικοινωνία, σύμφωνα με την οποία ο επιχειρηματίας δεν φέρεται να έχει γνώση για τις κινήσεις ενός έμπιστού του ανθρώπου από την Αλβανία, που είναι επίσης προφυλακισμένος για την υπόθεση και φέρεται να είναι εκείνος που έκρυψε μεγάλο μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας στην βίλα της Φιλοθέης.

olympia.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.