Ξεφτίλα ρε Κορωνάκη, έτσι σέβεσαι όσους υπηρέτησαν τη θητεία τους;

Ξεφτίλα ρε Κορωνάκη, έτσι σέβεσαι όσους υπηρέτησαν τη θητεία τους;

Είπαμε να μην μεταδώσουμε την είδηση, ούτε καν την ερώτηση που κατέθεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης με άλλους 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα, τον Τάσο Κορωνάκη. Η σιωπή των… αμνών με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα, δεν αφήνει περιθώριο παρά να ασχοληθούμε.

Τι έκανε αυτό το λεβεντόπαιδο, ο Κρητήκαρος λοιπόν; Φέρεται, σύμφωνα πάντα με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, ότι ζήτησε και έλαβε δύο εξάμηνες αναβολές για λόγους υγείας, αλλά στη συνέχεια δήλωσε ψευδή διεύθυνση με αποτέλεσμα να μην τον βρίσκουν οι αρμόδιες υπηρεσίες!

Τελικά το χαρτί κατάταξης, όπως υποστηρίζει ο κ. Αυγενάκης, του επιδόθηκε πριν λίγες ημέρες όταν τον… «ανακάλυψαν» οι στρατολογικές αρχές για να του επιδώσουν το χαρτί κατάταξης.

Στην ερώτηση περιλαμβάνονται και άλλες πτυχές της… δημιουργικής πορείας του «φέρελπι» πολιτικού, αφού φαίνεται πως δεν βαριόταν αποκλειστικά και μόνο το στράτευμα. Αντιγράφουμε από την επίμαχη κοινοβουλευτική ερώτηση:

«Οι περγαμηνές του – κατά τ΄ άλλα συμπαθέστατου- Κου Τάσου Κορωνάκη είναι η μακρά θητεία του στο Πανεπιστήμιο Πατρών -όπου βαδίζει στο 22ο έτος των σπουδών- στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, καθώς δεν έχει αποφοιτήσει ακόμη και η μακρά θητεία του στη Νεολαία του Συνασπισμού. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Τάσος Κορωνάκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα ‘Εποχή’, το τρίπτυχό του είναι ‘εντιμότητα, ειλικρίνεια, δουλειά’. Τα περί εντιμότητας και ειλικρίνειας είναι αρκετά σουρεάλ για να τύχουν σχολιασμού. Ωστόσο, η αναφορά στην ‘δουλειά’ δημιουργεί ερωτήματα εάν αυτό που εννοεί ο κ. Γραμματέας είναι η επαγγελματική καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ασφαλώς και δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος λεβέντης που ίσως ανήκει στους τόσο γνωστούς στα ελληνικά πανεπιστήμια «καταναλωτές πατρικής περιουσίας» (ειλικρινά δε γνωρίζουμε, ίσως εργαζόταν κάπου, να μας το πει να το συμπληρώσουμε), που είτε κοπροσκυλάνε μπαίνοντας… τούβλα στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας και βγαίνοντας… τσιμεντόλιθοι. Αυτοί θέλουν να σε σώσουν νεοελληνικό κορόιδο…

Καλά που δεν διαθέτει χιούμορ ο Τσίπρας, ή μάλλον διέθεται ακόμα καλύτερη εναλλακτική, αυτή του απίθανου φωστήρα Κώστα Ήσυχου τον οποίο και τοποθέτησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας… για να οργώσει τη Λατινική Αμερική και τις εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες, όπου τραγουδούσε το ίδιο αστείο ποιηματάκι περί ανασυγκρότησης. Με αέρα κοπανιστό. Κι ο Κορωνάκης λαμπρή υποψηφιότητα θα ήταν.

Αυτό που μας ενοχλεί όμως πάρα πολύ, είναι η υποκρισία όλων αυτών των τύπων που κρύβοντας πίσω από είτε την ανικανότητα, είτε ιδεολογικά φληναφήματα, την απόφασή τους να μη χάσουν τη βολή τους, να μη ζοριστούν, ασχημονούν απέναντι στο απλό παιδί της επαρχίας, το απλό παιδί του χωριού, που δεν έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» και πηγαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάνει τη θητεία του, ευχαριστώ δεν ακούει, ενώ «τραβάει το κάρο» στους ώμους του.

Τα λόγια αποθέωσης του ανώνυμου Έλληνα φαντάρου από το μικρό χωριό όλης της επικράτειας που έχουμε ακούσει από τα στόματα μάχιμων ανώτατων αξιωματικών από όλους τους Κλάδους, δεν αφορούν τον ευτραφή μπούλη των σωτήρων της Αριστεράς, με πιθανά ανδραγαθήματα στον τομέα της… αφισοκόλλησης, ούτε τα αντίστοιχα βουτυρόπαιδα των υπολοίπων κομματικών σχηματισμών.

Τα βουτυρόπαιδα που διαγκωνίζονται για να καταλάβουν θέσεις και αξιώματα και να εξασφαλίσουν τη δημοσιότητα για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, ενώ οι άλλοι φυλάνε σκοπιά για να δίνουν την ευκαιρία στα ανωτέρω καλόπαιδα να περνούν αναλογικά ζωή χαρισάμενη.

Τα παιδιά του χωριού που με τη φαντασία τους έχουν εκπλήξει ακόμα και μεγαλόσχημους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ… όταν για παράδειγμα, σε αποβατική ενέργεια – άσκηση της Συμμαχίας σε ελληνικό έδαφος, κόλλησαν σούπερ οχήματα βγαίνοντας στην ακτή και οι «καναδέζες» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα χίλια προβλήματα, βγήκαν καμαρωτές, ενώ όλοι συζητούσαν πόσα οχήματα θα χρειαστούν για να τις ρυμουλκήσουν…

Αυτά ρε Κορωνάκη δεν αφορούν εσένα, αφού η ειδικότητά σου είναι οι θεωρίες – αερολογίες. Στη δύσκολη στιγμή που δεν χωράει στο σετ των ιδεοληψιών σου (μια ιδεολογική σχολή που προσπάθησε να κατεδαφίσει την ιστορική συνείδηση, αμφισβήτησε τη σημασία του αμυντικού συστήματος και των Ενόπλων Δυνάμεων), την οικογένειά σου, τον τόπο σου, τη χώρα ολόκληρη, δεν θα την προστατεύσεις εσύ κατά τα φαινόμενα, παρότι Κρητήκαρος… Ζήτα έστω και τώρα συγνώμη από τον ανώνυμο Έλληνα φαντάρο που έκανε τις δικές σου σκοπιές και τράβα να υπηρετήσεις. Έτσι κι αλλιώς, θητεία χαβαλές θα είναι.

defence-point.gr
Το διαβάσαμε στο epiruscorner.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.