Παραιτήθηκε για πολιτικούς λόγους η Βαλαβάνη

Παραιτήθηκε για πολιτικούς λόγους η Βαλαβάνη - Λέει ότι δεν είναι η υπουργός που έβγαλε 200.000

Πληροφορίες από το Ηράκλειο αναφέρουν ότι ήταν η μητέρα της, η οποία μαζί με το λογιστή της ζήτησε την εκταμίευση του ποσού και της εστάλη την επόμενη μέρα στο σπίτι της - Τι κατήγγειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Αυγενάκης

Από τη Δευτέρα παραιτήθηκε με επιστολή της στον πρωθυπουργό η αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη επικαλούμενη τη διαφωνία της με τη διαφαινόμενη συμφωνία του πρωθυπουργού με τους δανειστές. Η επιστολή δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ενώ οργίαζαν οι φήμες χωρίς να κατονομάζεται η ίδια ότι απέσυρε μεγάλο ποσό από υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζες στο Ηράκλειο, δύο ημέρες πριν τα capital control. 


Η κ. Βαλαβάνη διαψεύδει με δήλωσή της που επίσης εξέδωσε σήμερα ότι είναι εκείνη που έκανε την ανάληψη. 

Ωστόσο πληροφορίες από το Ηράκλειο αναφέρουν ότι εκείνη που απέσυρε το ποσό ήταν η μητέρα της, η οποία μαζί με το λογιστή της ζήτησε την εκταμίευση και της εστάλη την επόμενη μέρα στο σπίτι της.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέδωσε το πρωί στις 13.7.2015 στο Μέγαρο Μαξίμου την παρακάτω επιστολή:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αλέξη,

Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε  στο λαό - όπως το έκανες και την προηγούμενη φορά.  Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν’  αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη. Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν’  αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.

Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’  αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων».  Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι  οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο  αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.

Αλέξη,

ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ’ ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση – με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη  των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα. Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων. Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.

Χρωστάμε πριν απ’  όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις. Ν’  απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’  αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι. Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης. Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα. Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού. Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’  ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας  κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν’  αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω». 

Αλέξη,

Σ’  ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ’ όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους. Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε  - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια  διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ’  ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’  ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.  Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής  αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας. Σ’  ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ’  αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα. Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται.

Μ’  εκτίμηση

Νάντια Βαλαβάνη


Σήμερα η κ. Βαλαβάνη εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε όσα κατήγγειλε ο κ. Αυγενάκης λέγοντας ότι δεν είναι εκείνη η υπουργός που έβγαλε 200.000 από τράπεζα λίγο πριν τα capital controls.

Δείτε την ανακοίνωση

«Ο συμπατριώτης μου βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή κι απευθύνεται στον Πρωθυπουργό,  με “φωτογραφίζει”, στηριγμένος σε δημοσίευμα site της Αττικής, ως τον «ιδιαίτερα προβεβλημένο (sic) υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. … Το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος – δε δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή – επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με το διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δυο στενά συγγενικά του πρόσωπα (200.000 ευρώ).» Όπερ και εγένετο. Ήδη το όνομα μου κυκλοφορεί φαρδιά-πλατιά σε σχόλια κάτω από σχετικές αναδημοσιεύσεις.

Παρόλο ότι η λάσπη «κολλά» με τρόπο που αυτοί που τη χειρίζονται ξέρουν καλά, είτε είναι πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, κι αυτό ανεξάρτητα απ’ ό,τι και να πεις, αισθάνομαι υποχρεωμένη ν’  αποδείξω ότι «δεν είμαι ελέφαντας» δηλώνοντας ότι:

· Δε διαθέτω λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.

· Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση.

· Έχω χρόνια να μιλήσω με Διευθυντή υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας στο Ηράκλειο. Στην Αθήνα δεν έχω μιλήσει ποτέ.

· Όπως αναγκάστηκα να δηλώσω και στο παρελθόν μετά από συκοφαντικά δημοσιεύματα, ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι «μπλοκαρισμένα», όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου.

· Ο Πρωθυπουργός γύρισε εντελώς αιφνιδιαστικά για όλους, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο εκβιασμός μέσω παγώματος του ELA κατά την κυριακάτικη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που επέβαλλε την τραπεζική αργία σε προεκλογική περίοδο δημοψηφίσματος, φαινόταν υπερβολικός ακόμα και για τους «θεσμούς». Η τραπεζική αργία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 29.6.2015. Οι πολίτες που «άδειαζαν» λογαριασμούς τους στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες το έκαναν υπό το φόβο που καλλιεργούνταν κι όχι λόγω χρήσης πρωθύστερων «εμπιστευτικών πληροφοριών» και «κατάχρησης θέσης» οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μάθει τη διαφθορά ως τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων - και τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν επίσης στους κόλπους της σημερινής Κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η «σύμπτωση» (;) της διασποράς τέτοιων «ειδήσεων» σήμερα, μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας. Είναι άραγε τυχαίο;»

Τι είχε καταγγείλλει ο κ. Αυγενάκης

Ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτηση στη Βουλή ζητά να ενημερωθεί εάν ευσταθούν πληροφορίες που θέλουν προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης να σπεύδει να αποσύρει 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό λίγες ώρες πριν την επιβολή των capital controls. Για το θέμα εμμέσως ερωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη για να απαντήσει: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»

Ο βουλευτής Ηρακλείου επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας notioanatolika.gr (http://www.notioanatolika.gr/parapol /8675-ypourgos-tis-kyvernisis-mazepse-oles-tis-prothesmiakes-katatheseis-tou-liges-ores-prin-to-kleisimo-ton-trapezon) σύμφωνα με το οποίο,  υπουργός –δεν κατονομάζεται– που δεν πολιτεύεται στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά διατηρεί λογαριασμό στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στην συγκεκριμένη πόλη, ζήτησε τηλεφωνικά από τον διευθυντή του υποκαταστήματος και τελικά κατάφερε να αποδεσμευτούν 200.000 ευρώ από τον προθεσμιακό του λογαριασμό. Τα χρήματα, σύμφωνα πάντα με την φημολογούμενη συνεννόηση μεταξύ του υπουργού και του τραπεζικού, θα έπρεπε να μεταφερθούν μέσα σε φάκελο και να παραδοθούν στο σπίτι στενού συγγενή του.

Η επικοινωνία του υπουργού με τον διευθυντή της τράπεζας έγινε στις 25 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα και τρεις ημέρες προ της επιβολής capital controls στο τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει:  «...ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. [...] το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος -δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή- επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού».

Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει στην ερώτησή του πως «η ύπαρξη τέτοιων δημοσιευμάτων ή, ακόμη περισσότερο, η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και κρίνεται αναγκαία η δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων (εάν υπάρχουν) για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αποτελει χρέος όλων μας η προστασία του 'υγιούς' πολιτικού συστήματος της χώρας, η απονομή της δικαιοσύνης και η απρόσκοπτη λειτουργία της αντικειμενικής και αξιόπιστης ενημέρωσης, και, ως εκ τούτου, παρακαλώ για την άμεση διερεύνηση του θέματος και για την δημοσιοποίηση των ευρημάτων. Είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί το ζήτημα αυτό και να λάμψει η αλήθεια».

Με την ερώτησή του, τέλος, που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομιών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ο κ. Αυγενάκης ζητά να μάθει: «

1.            Υπάρχει Υπουργός της κυβέρνησής σας που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες;

2.            Προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών,  Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου;

3.            Υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλος/η της κυβέρνησής σας ή βουλευτές  έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες;

4.            Ζητώ, εκ νέου, να προβείτε στην άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων Α' και Β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου».

Την ίδια ώρα ο κ. Αυγενάκης με δεύτερη ερώτησή του για παρόμοιο δημοσίευμα που εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο του νομού Ηρακλείου επισημαίνει όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων σημειώνει ότι το Σάββατο 04/07/2015 κατέθεσε αναφορά προς τους : « -  κ. Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου (ΠΔ 26/12, άρθ. 67 & άρθ.14,  παρ. 2, ν. 4023/2011)    

-  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου
-  κ. Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου
ζητώντας για την κλήση και διερεύνηση των καταγγελλόμενων από τον υπεύθυνο κατά νόμο εκδότη και δημοσιογράφο κ.  Α. Ανδρικάκη, καθώς και για την άμεση και αποτελεσματική τήρηση των δικονομικών διατάξεων, ώστε να προσδιορισθεί η αλήθεια ή το ψεύδος της καταγγελίας και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Ακολούθησαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία  «...τα στοιχεία είναι γνωστά στα πολιτικά όργανα της συντεταγμένης πολιτείας μας - και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδό τους, τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών- που έχουν και την ευθύνη του ελέγχου, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, από την πλευρά τους. Ενώ καλέσαμε από την πρώτη στιγμή τη δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ζητήσει τα στοιχεία των τραπεζικών κινήσεων ...» και, εν συνεχεία, αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων και τη δημιουργία νέων σχολίων και αναφορών σε ονόματα. 
 
Την Δευτέρα 06/07/2015 κατέθεσα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την υπ’ αριθ. πρωτ. 3949/319/06-07-2015 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών, με την επίκληση κοινοποίησή της στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,  όπου ζητούσα:
«α) αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων (εάν υπάρχουν και εάν σας έχουν σταλεί όπως δηλώνει ο «αρθρογράφος») που αφορούν στην ανωτέρω υπόθεση και
β) την άμεση διερεύνηση και έλεγχο των τραπεζικών κινήσεων, και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών (...), όλων των εν ενεργεία βουλευτών (και συγγενικών προσώπων α’ και β’ βαθμού που ζουν στο Ηράκλειο), όλων των πολιτικών κομμάτων, που εκλέγονται στο Ηράκλειο ή κατάγονται από το Ηράκλειο και εκλέγονται σε άλλη εκλογική περιφέρεια (άνδρες ή γυναίκες), ακόμη και μελών της Κυβέρνησης που αποτελούν μέλος του οικονομικού επιτελείου».
 
Την Τετάρτη 08/07/2015 απέστειλα επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα και την Πέμπτη 09/07/2015 απέστειλα επιστολή στον Προϊστάμενο της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Ε. Σφακιανάκη, κατόπιν και απειλών και υβριστικών μηνυμάτων που δέχθηκα. Και στις δύο επιστολές ζητούσα για τις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, απαιτούμενες ενέργειες των υπηρεσιών αυτών.   
 
Επίσης, την Πέμπτη 09/07/2015 απέστειλα συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση στους: 
-  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου
-  κ. Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου (ΠΔ 26/12, άρθ. 67 & άρθ.14, παρ. 2, ν. 4023/11)    
-  κ. Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου
 
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα, επίσης, την υπ΄ αριθ. πρωτ. 3984/09-07-2015 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Μετέφεραν Υπουργοί και Βουλευτές της Κυβέρνησης χρήματα από ελληνικές τράπεζες σε τράπεζες του εξωτερικού;», στην οποία ρωτώ εάν: «α) υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησής σας ή/και βουλευτές των δύο κομμάτων που  στηρίζουν την κυβέρνηση που έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά από τραπεζικές τους  καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού;, β) προτίθεστε να ζητήσετε να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου αλλά και όλων των βουλευτών, γενικών γραμματέων και διοικητών Οργανισμών του δημοσίου; και γ) υπάρχει για εσάς ζήτημα ηθικής τάξης αν μέλη της κυβέρνησής σας ή βουλευτές  που σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό;»
 
Την Παρασκευή 10/07/2015 κατέθεσα εκ νέου πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία (αρ. πρωτ. 5126/10-07-2015) προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην οποία διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης από τον Έφορο Αντιπροσώπων Δικαστικής Αρχής Ηρακλείου. Τέλος, την Δευτέρα 13/07/2015 κατέθεσα την υπ’ αριθ. πρωτ. A/67/13-07-2015 επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση, ενημερώνοντας για την υπόθεση και ζητώντας για τις αρμόδιες ενέργειες.
 
Τέλος, σήμερα 14/07/2015 κατέθεσα επιστολή-καταγγελία στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) ζητώντας τη σύγκληση των αρμοδίων οργάνων για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς του μέλους της Ένωσης κ. Α. Ανδρικάκη και των ενεργειών του αιτούμενος για τις άμεσες ενέργειες της ΕΣΗΕΠΗΝ για την αποκατάσταση της αλήθειας, την προστασία των πολιτών από συκοφαντικά – δίχως στοιχεία δημοσιεύματα και τη θωράκιση της αντικειμενικής ενημέρωσης.
 
Παράλληλα, κατέθεσα την από 14/07/2015 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Αποδεσμεύθηκαν τραπεζικές καταθέσεις Υπουργού της Κυβέρνησης σας, λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών;», όπου σύμφωνα με δημοσίευμα του site notioanatolika.gr, Υπουργός της Κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών, έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «... ο λόγος για ιδιαίτερα προβεβλημένο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. ... το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος - δεν δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή - επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με τον διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα. Οι σχετικές διαδικασίες προχώρησαν άμεσα και λίγη ώρα αργότερα υπάλληλος της τράπεζας μετέφερε ένα ποσό που έφθανε τα 200.000 περίπου ευρώ στο σπίτι του ενός από τα δύο συγγενικά πρόσωπα του υπουργού...», ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που θα προκύψουν, καθώς και να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των βουλευτών,  Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Οργανισμών του δημοσίου.

Οι καιροί δεν επιδέχονται αμφισημίες και ανεύθυνη διάδοση φημών και «συμπερασμάτων» διότι πολύ απλά σπιλώνονται ανεπανόρθωτα προσωπικότητες και υπολήψεις, όπως επίσης δεν επιτρέπεται (εάν όντως υπάρχουν στοιχεία στη διάθεση σας) να μην ενημερώνονται οι πολίτες και η δικαιοσύνη. Η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας αποτελεί μέγιστο ζήτημα ηθικής τάξης».

protothema.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.