«Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να μου πάει το χέρι να ψηφίσω ΝΑΙ»

πεινα-620x330P. B.
8 ώρες ·
 
Δεν είμαι βιομήχανος ούτε εισοδηματίας αλλά με τα σημερινά δεδομένα της χώρας στέκομαι αρκετά καλά. Παρά τις μεγάλες μειώσεις που έχω υποστεί στο μισθό μου, έχω τη μόνιμη δουλειά μου στο πανεπιστήμιο και έχω κατά καιρούς επιπλέον εισοδήματα από ερευνητικά προγράμματα ή διδασκαλία.
Επίσης, έχω μια μικρή σχετικά ακίνητη περιουσία, την οποία κατά βάση κληρονόμησα, ενώ από τη δουλειά μου έχω και μερικές αποταμιεύσεις στις οποίες τώρα δεν έχω πρόσβαση. Τέλος, και η γυναίκα μου έχει μια σχετικά καλή δουλειά. Με λίγα λόγια, είμαι ένας μικροαστός, ένας από τους «τυχερούς» (όπου «τύχη» είναι η συγκυρία, ή/και η οικογένεια στην οποία έτυχε να γεννηθώ – αν ήμουν φιλελές θα έλεγα ότι είμαι «ικανός»), και έχω κάτι να χάσω αν η χώρα καταρρεύσει και βγούμε από το Ευρώ και την ΕΕ ή αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και γίνει κούρεμα καταθέσεων.
Επίσης αν βγούμε από την ΕΕ, θα έχω πολλά προβλήματα και στη δουλειά μου, καθώς τα ερευνητικά προγράμματα με τα οποία γίνεται η όποια έρευνα, περνάνε μέσα από κοινοτικά κονδύλια (ήδη έχουμε πρόβλημα με τα προγράμματα που τρέχουν).
Αν ψηφιστεί το «ναι» και περάσουν τα μέτρα, το πολύ πολύ να μου μειωθεί λίγο ο μισθός, άμεσα λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και έμμεσα λόγω του ΦΠΑ.
Προφανώς και φοβάμαι με όλη αυτή την κατάσταση, και έχω και μικρά παιδιά τα οποία πρέπει να σκεφτώ και να τα φροντίσω.
Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να μου πάει το χέρι να ψηφίσω «ναι» στο δημοψήφισμα. Να επικυρώσω δηλαδή και με την προσωπική μου ψήφο, το κόψιμο των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (όχι των συναδέλφων μου καθηγητών, αλλά των οικοδόμων), την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μη αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τον μη έλεγχο των τριγωνικών συναλλαγών, την κατάργηση των ΣΣΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την παιδεία. Υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζουν πιο πολύ από το άμεσο και πρόσκαιρο προσωπικό συμφέρον (το άμεσο και το πρόσκαιρο τα τονίζω).
(αυτά επειδή κάποιοι φίλοι με ρωτάνε τη γνώμη μου για τις εξελίξεις)
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.