Με εμπρηστική ομιλία απάντησε η Ζωή στο «δικτάτορα» του Τσίπρα

Με εμπρηστική ομιλία απάντησε η Ζωή στο «δικτάτορα» του Τσίπρα

«Είναι υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός. Κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές πιέσεις»

Για ωμό εκβιασμό των εταίρων έκανε λόγο η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της κατά την έναρξη της συζήτησης του κρίσιμου νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές καλώντας παράλληλα τους βουλευτές σε αντίσταση.


Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας τελεί υπο τον εκβιασμό της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ και των υπολοίπων ηγετών της ευρωζώνης. Επιχείρησε να δικαιολογήσει την στάση του λέγοντας ότι η συμφωνία που υπέγραψε αποτελεί «στάση ανιδιοτέλειας» τον «άδειασε» όμως μεγαλοπρεπώς λέγοντας ότι η Βουλή πρέπει να αντικρούσει τον εκβιασμό των εταίρων που αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.Επισήμανε πως ως Πρόεδρος της Βουλής «και έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της κοινοβουλευτικής λειτουργίας να μην επιτρέψουμε τον εκβιασμό να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε να ενημερώσουμε πλήρως τον λαό για τον εκβιασμό και οφείλουμε συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους όσα είναι υποχρεώσεις τους που είναι σεβασμός στην Δημοκρατία και κοινοβουλευτική λειτουργία».

«Προκαλεί αγανάκτηση όταν η κυρία Μέρκελ, αρχηγός άλλου κράτους που δεν έχει εξουσία επιβολής στην χώρα μας ανακοινώνει τι, πως και πότε θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης -  αν υλοποιηθεί. Είναι σαφές ότι επιδιώκεται μέσα από τον εκβιασμό που απευθύνεται στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να υλοποιηθεί μια πολιτική που ο ίδιος ο πρωθυπουργός -  τον οποίο πραγματικά τιμώ αφάνταστα και θέλω να επισημάνω ότι η στάση του έχει την διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας – δεν αποδέχεται. Όμως η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση» ειπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα τα οποία όμως «θα αποκρουστούν με την καταγραφή του εκβιασμού που τα εξαιρεί από το πεδίο της επιλογής».Επισήμανε ότι οι βουλευτές πρέπει με νηφαλιότητα να μελετήσουν όλα τα δεδομένα τονίζοντας την πρόσφατη έκθεση του «σύμφωνα με την οποία είναι σε τέτοια έκταση η βιωσιμότητα χρέους ώστε προτείνεται 30 χρόνια αναστολή πληρωμών και κούρεμα χρέους». «Η βουλή δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες που θέτουν σε διακύβευση την ποιότητα της δημοκρατικής διαδικασίας» ανέφερε η Πρόεδρος για να προσθέσει «Αυτό που ειπώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών και από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καταγραφή του εκβιασμού. Το ίδιο ειπώθηκε και από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ. Κατ αυτό το μέτρο δεν συμπίπτει η τοποθέτηση εκείνων που καταγράφουν τον εκβιασμό προς την κυβέρνηση με εκείνους που επιχαίρουν και έχουν συμπράξει στον εκβιασμό και θέλουν με αυτό τον εκβιασμό να αντλήσουν επιχειρήματα δικαίωσης».Τι είπε χθες στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός για την ΠτΒ

Χθες στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σε ερώτηση για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το πώς θα διεξαχθεί η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε πως εκείνη θα είναι που θα προεδρεύσει της Ολομέλειας εκτός και αν η ίδια επιλέξει να παραχωρήσει τη θέση της σε κάποιον Αντιπρόεδρο. 

Ωστόσο, τόνισε με νόημα πως όποιος έχει θεσμική θέση δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν είναι δικτάτορας.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζει φόβους πως η Πρόεδρος θα επιχειρήσει και πάλι να εμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης σήμερα στη Βουλή. Στην ίδια «γραμμή» συνεχίζουν οι επίμονες διαρροές που θέλουν την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταψηφίζει το νομοσχέδιο και στην συνέχεια να παραιτείται του αξιώματός της αν και η ίδια έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.
http://www.protothema.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.