Φτερούγες απο κοτόπουλο τηγανιτέςτυπου kentucky



Κοτόπουλο από το Κεντάκι τηγανητό
Μια πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή μου, εκπληκτική για το καθημερινό τραπέζι! Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας. Η συνταγή είναι από το REALFOOD Σεπτεμβρίου 2011. Καλή επιτυχία! Αλεξία Αλεξιάδου.
4 μερίδες
Χρόνος ετοιμασίας 40΄
Χρόνος στη μαρινάτα 12 ώρες
Βαθμός δυσκολίας ++
Οικονομική
16 κοπανάκια κοτόπουλο με την πέτσα και το κόκαλο (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μισά κοπανάκια και μισές φτερούγες)
σκορδοπίπερο σε σκόνη, αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
για το πανάρισμα
● 1 κούπα αλεύρι
● 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
● 1/4 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
● 1/2 κουταλάκι αλάτι
● 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
● 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή περισσότερο, εξαρτάται πόσο καυτερό το θέλετε)
● 1 κουταλάκι Italian herbs ή θυμάρι και ρίγανη
ή 1 κουταλάκι κύμινο
● 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 2 κουταλιές λάδι
● 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1. Πασπαλίστε τα κομμάτια κοτόπουλο με σκορδοπίπερο και αλάτι και αλείψτε τα με λάδι.
2. Σε μεγάλη πλαστική σακούλα ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το σκόρδο, το αλάτι και τα ξερά μυρωδικά. Βάλτε τα στη σακούλα, κλείστε και κουνήστε τη, να αλευρωθούν καλά. Αδειάστε τα σε τρυπητό και χτυπήστε τα να φύγει η περίσσεια του αλευριού.realfood
3. Βουτήξτε τα ένα-ένα στα χτυπημένα αυγά και κατόπιν τυλίξτε τα στη φρυγανιά. Για περισσότερη γεύση διπλο-πανάρετέ τα. Βάλτε τα σε πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα στο ψυγείο κι αφήστε τα 20΄. Επαναλάβετε τη διαδικασία του παναρίσματος για διπλό πανάρισμα. Πριν τα τηγανίσετε αφήστε τα 10΄ στο ψυγείο.realfood. Τηγανίστε τα σε φριτέζα ή σε βαθιά κατσαρόλα με καυτό λάδι, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετέ τα ζεστά με πράσινη σγουρή σαλάτα, αγγουράκι και ντοματούλα.




Υλικά

1 φτερούγεςαπο κοτόπουλο κομένες η μπουτάκια
1 φ.τ.τσ κρασί  άσπρο ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
2 κ.τ.σ ρίγανη
1 ζωμό κότας
2κ.τ.σ κάρυ
 αυγά
 αλεύρι
φριγανιά τριμένη
Αλάτι και πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε 1 κατσαρόλα βάζομε το κοτόπουλο
Με νερό για να βράση προσθέτουμε τον ζωμό το κρασί τη ρίγανη το σκόρδο το  κάρυ και την δάφνη
Αφήνομε να ψηθούν για 1 ώρα περίπου σε μέτρια  φωτιά
Το αφήνομε να κρυώσει μέσα στο ζωμό
Σε 3 μπολ βάζομε στο 1 το αλεύρι στο άλλο τα αυγά καλά κτυπημένα Και στο άλλο ττη φρυγανιά
Στη φρυγανιά θα βάλομε  λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τα ανακατεύομε.
Σε βαθύ τηγάνι βάζομε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί
Παίρνομε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγά
Και μετά από την φρυγανιά και τα τηγανίζομε μέχρι να κοκκινίσουν

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.