Τα μυστικά του καλού ψήστη



Photo: terry.dagrosa@Flickr
Photo: terry.dagrosa@Flickr

.
Οι οδηγίες του καλού ψήστη που ακολουθούν αφορούν όλα τα είδη κρέατος. 
- Σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι το κρέας πριν το ψήσουμε;
- Δωματίου (μία ώρα).
- Το μαρινάρουμε;
- Πάντα. Με κρασί, , ρίγανη, δάφνη, θυμάρι, πιπέρι, λίγο λάδι. Αποβραδίς.
- Πότε αλατίζουμε;
- Γενικώς λίγο στην αρχή και πάντα στο τέλος.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΨΗταΣΧΑΡΑΣ ΦΩΤΟ
- Η σχάρα να καίει;
- Πάντα.
- Το κρεας αλείφουμε με λάδι
Αν προκειται για μοσχαρισια μπριζολα η κοτοπουλο φιλετο
- Σε τι απόσταση πρέπει να είναι τα κάρβουνα από τη σχάρα;
- 10 εκατοστά.
- Πώς πετυχαίνουμε κρέας ξεροψημένο απ’ έξω και ζουμερό από μέσα;
- Πολύ δυνατή φωτιά στην αρχή, μέχρι να σχηματίσει κρούστα, μέτρια ως χαμηλή στη συνέχεια.
Χρόνοι ψησίματος (σε βαθμούς Κελσίου):
Εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και το πάχος του κρέατος. Σε γενικές γραμμές αυτό που μετράει είναι η εσωτερική θερμοκρασία, οπότε ένα θερμόμετρο είναι πάντα χρήσιμο.
Μοσχάρι: 57 °C (rare), 65 °C (medium), 74 °C (well done).
Χοιρινό: 77 °C.
Αρνί: 65 °C (medium), 77 °C (well done).
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.