Κρατείστε ανοιχτή την Παιδονευροχειρουργική Κλινική του «Αγλαΐα Κυριακού»


Κρατείστε ανοιχτή την Παιδονευροχειρουργική Κλινική του «Αγλαΐα Κυριακού»
Έκκληση προς τον υπουργό Υγείας για να παραμείνει στη θέση του ο παραιτηθείς νευροχειρουργός Μιχάλης Κουτζόγλου και να οργανωθεί επιτέλους η Παιδονευροχειρουργική Κλινική
Έκκληση προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να βρεθεί λύση και να μην κλείσει η Δημόσια Παιδονευροχειρουργική Κλινική μετά και την παραίτηση του τελευταίου εναπομείναντα Νευροχειρούργου Διευθυντή Μιχάλη Κουτζόγου.
Ο Μιχάλης Κουτζόγλου είναι ένας λαμπρός επιστήμονας χωρίς υπερβολή ο μοναδικός στην ειδικότητά του στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Για ενάμιση χρόνο επί 30 ήμερες το μήνα προσέφερε τις υπηρεσίες του, εφημερεύοντας και μάλιστα απλήρωτος, ευελπιστώντας να οργανώσει μια σύγχρονη Παιδονευροχειρουργική Κλινικη.
Δυστυχώς συνάντησε τη διαχρονική αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγειάς. 
Ακόμη και απλοί πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές σε μία προσπάθεια να πιέσουν το υπουργείο Υγείας για να χαθεί για την Ελλάδα ένας ακόμη λαμπρός επιστήμονας.
Είναι συγκινητικό και μόνο να διαβάσει κανείς τα λόγια ευχαριστίας γονιών για τον άνθρωπο, τον γιατρό, τον επιστήμονα Μιχάλη Κουυζόγλου.
Σας παραθέτουμε μερικά σχόλια που βρήκαμε στο διαδίκτυο για τον Μιχάλη Κουτζόγλου:
-«Στις 17/4/2014 ο γιος μου έκανε επέμβαση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου. Η εγχείρηση που ήταν 10ωρη και δύσκολη, πραγματοποιήθηκε από τον Κ.ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΤΖΟΓΛΟΥ ΔΝΤΗ της νευροχειρουργικής κλινικής. Ουδέποτε μου ζήτησε χρήματα, αλλά αντιθέτως μου τόνισε ότι δεν υπάρχει εκμετάλλευση εδώ και η υγεία πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ αγαθό. ΤΟΝ ευχαριστώ από καρδιάς.
-«Νοσηλεύτηκε ο γιος μου τον Ιανουάριο του 2104 16 μηνών τότε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με διαπιστωμένο πρόβλημα κατόπιν μαγνητικής τομογραφίας όγκο στον εγκέφαλο στην περιοχή της υπόφυσης. Ήμουν πολύ τυχερός και εγώ ο πατέρας και ο γιος μου που γνωρίσαμε τον Δ/ντη της νευροχειρουργικής Παίδων κ. Μιχάλη Κουτζόγλου και μου έδειξε το σωστό δρόμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει το μηχάνημα πρόσβασης στο συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου. Κατόπιν τούτου, ο γιος μου αυτή τη στιγμή είναι υγιέστατος κατόπιν επέμβασης που έγινε στο εξωτερικό και αυτό οφείλεται στο σπουδαίο επιστήμονα κ. Μιχάλη Κουτζόγλου που μου έδειξε το σωστό δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσω. Στην κατάσταση που ήμουνα πέρα της ψυχολογικής υποστήριξης τόσο σε εμένα όσο και στην σύζυγό μου δεν δέχτηκε καμία χρηματική αμοιβή αντ' αυτού μόνο είπε θέλω ο γιος σας που είναι 16 μηνών να ξεπεράσει το πρόβλημα γιατί η ζωή ανήκει στα νέα παιδιά. Θέλω να τον ευχαριστήσω γι' αυτό που έκανε για μένα και για το παιδί μου γιατί είναι ένας μεγάλος επιστήμονας και του εύχομαι να ναι πάντα καλά. Με θερμές ευχαριστίες. Οι γονείς.
-«Το 1995 έτυχε να είχα σοβαρό πρόβλημα με την κόρη μου. Μέσα σε λίγες ώρες χωρίς καμιά ταλαιπωρία έγιναν τα πάντα για την διάγνωση και σε λίγες μέρες μετά από 11 ώρες χειρουργείο και τα λοιπά που ακολούθησαν η κόρη μου γλίτωσε και τώρα είναι καλά. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι απ' την αρχή μου ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν γίνετε λόγος για λεφτά. Αυτός Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μαζί με τον κ. ΣΦΑΚΙΑΝΟ ήταν το κάτι άλλο στο "Αγία Σοφία" ,δεν μπορώ να τους περιγράψω. Άνθρωποι, χρυσοχέρηδες επιστήμονες κορυφές.. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου Dr. Μιχάλη Κουτζόγλου κ' Dr. Σφακιανέ. Να είστε πάντα καλά... - Χρήστος κ' Μελίνα Μάντη-
Ελπίζουμε ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής να αφουγκραστεί καλύτερα την αγωνία των γονιών, των πολιτών, και του προσωπικού του Αγλαΐα Κυριακού και να δώσει λύση πριν είναι αργά για τα παιδιά μας! Να βάλει τέλος στον κατήφορο που μας έβαλαν οι ποηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Υγείας. Η ζωή των παιδιών είναι ανεκτίμητη!
.news4people.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.