Να δημιουργηθεί τώρα η παιδονευροχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο "Π. και Α. Κυριακού"


Εργαζόμενοι "Π. και Α. Κυριακού": Να δημιουργηθεί τώρα η παιδονευροχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο μας!
Την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα κανονική και πλήρης νευροχειρουργική κλινική στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας "Π. και Α. Κυριακού", καθώς και την ανάγκη να στηριχθεί ο τελευταίος, ηρωικός και κορυφαίος στην χώρα μας παιδονευροχειρουργός του "Π. και Α. Κυριακού" Μιχάλης Κουτζόγλου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο "Π. και Α. Κυριακού".

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Ύστερα από την παραίτηση του τελευταίου εναπομείναντα μόνιμου γιατρού του παιδιατρικού νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου μας κ. Μιχάλης Κουτζογλου ο οποίος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του συνεργεργαζόμενος με δύο επικουρικούς γιατρούς που η θητεία τους λήγει σύντομα, το σωματείο εργαζομένων αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε όχι μόνο να συνεχιστεί η λειτουργία του εν λόγω τμήματος, αλλά και να ενισχυθεί η προσπάθεια για δημιουργία νευροχειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
Με τον υπάρχοντα οργανισμό του νοσοκομείου ΦΕΚ 1147/10.4.2012 τεύχος Β΄, στη στελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας περιλαμβάνονται και 4 θέσεις ειδικότητας νευροχειρουργικής, χωρίς να υπάρχει δημιουργία τμήματος. Στην Αθήνα υπάρχει ΜΙΑ μόνο ΔΗΜΟΣΙΑ νευροχειρουργική παιδιατρική κλινική στο νοσ. Παίδων «η Αγ. Σοφία» (άρθρ. 2 του ΦΕΚ 1147, τεύχος Β΄10-4-2012)
Είναι γνωστό ότι το Νευροχειρουργικό τμήμα μας είναι υψηλών προδιαγραφών και καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της σύγχρονης επιστήμης. Το νοσοκομείο μας εφημερεύει μέρα παρά μέρα και κάθε δεύτερη Κυριακή, συνεπώς η ανάγκη για συνεχή νευροχειρουργική κάλυψη είναι αυτονόητα ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο τελευταίων ετών σ τα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία εξετάσθηκαν 5.149 νευροχειρουργικοί ασθενείς το 2013, εκ των οποίων οι 568 χρειάστηκε να εισαχθούν στις χειρουργικές κλινικές, ενώ κατά το 2014 εξετάσθηκαν 5.307 ασθενείς, από τους οποίους οι 308 χρειάστηκαν περαιτέρω νοσηλεία στο νοσοκομείο μας. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξετάστηκαν 140 νευροχειρουργικοί ασθενείς το 2013 και ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 308 κατά το 2014
Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά του κ. Κουτζόγλου επιβεβαιώνονται από τις πολλές ευχαριστήριες επιστολές των γονέων προς τον ίδιο και τη διοίκηση του νοσοκομείου μας, όπως και από τις κατά καιρούς δημοσιευμένες στον τύπο ευχαριστίες στο πρόσωπό του, στοιχεία προσβάσιμα σε όποιον το επιθυμεί. Επίσης είναι πολλές οι περιπτώσεις ασθενών από το εξωτερικό, οι οποίοι προσέρχονται στο νοσοκομείο μας για να χειρουργηθούν από τον εν λόγω γιατρό, γεγονός τιμητικό για τον ίδιο και το νοσοκομείο μας και ταυτόχρονα προσοδοφόρο. Τέλος μία άλλη παράμετρος της χρησιμότητας της δημιουργίας κλινικής είναι η αναγκαιότητα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης καταρχήν των ειδικευομένων νευροχειρουργών, αλλά των γιατρών άλλων ειδικοτήτων, ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι όταν θα χρειαστεί να υπηρετήσουν την υγεία.
Στα χέρια του Υπουργού Υγείας υπάρχει το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου μας, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία νευροχειρουργικής κλινικής και έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. (αρ πρωτ. 17750 / 27.11.2014. ) Ελπίζουμε να κατανοήσει αυτήν την αναγκαιότητα και να προχωρήσει στην υλοποίησή του. Στην Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης, των διαρκώς μειούμενων παροχών στην υγεία, ελπίζουμε να μην μειωθούν κι άλλο οι δυνατότητες των οικονομικά ασθενέστερων γονέων να παλέψουν για τη ζωή των παιδιών τους. Όλοι γνωρίζουμε το κόστος νοσηλείας στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρούμε ατυχή την παρέμβαση του Υπουργού, όταν η λύση που πρότεινε είναι η κάλυψη του νοσοκομείου μας από νευροχειρουργούς του νοσ. «Αγ. Σοφία» και να θεωρήσουμε ότι οφείλεται σε ελλειπή ενημέρωση. Είναι πρακτικά αδύνατον να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο! Η μόνη έκβαση στην οποία θα οδηγούμασταν με μια τέτοια απόφαση, θα ήταν η αδυναμία παροχής ορθής θεραπείας-αντιμετώπισης των μικρών μας ασθενών και πιθανά η απορρόφηση του τμήματος από την αντίστοιχη κλινική του «Αγ. Σοφία»...Ελπίζουμε να μην είναι αυτός ο μακροπρόθεσμος στόχος του υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι του νοσ. «Π. & Α. Κυριακού» στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία μίας δεύτερης ΔΗΜΟΣΙΑΣ παιδονευροχειρουργικής κλινικής στην Αθήνα για να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση
Καλούμε τον Υπουργό να κινηθεί στο πνεύμα των προεκλογικών εξαγγελιών και των προγραμματικών δηλώσεων και για τους λόγους που αναλύθηκαν να μεριμνήσει ώστε το Τμήμα να μείνει ζωντανό και να αναβαθμιστεί σε Νευροχειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»".
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.