Χανιά Πολλές ζημιές σε Ενετικό Λιμάνι και Νέα Χώρα


???????????????????????????????Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει στο παραλιακό μέτωπο της πόλης των Χανίων οι θυελλώδεις άνεμοι που σφυροκοπούν μανιασμένα εδώ και αρκετές ώρες το νομό.
kakokairia limani kakokairia limani Το Ενετικό λιμάνι θυμίζει περιοχή που έχει χτυπηθεί από τσουνάμι, με τις ζημιές να είναι τεράστιες τόσο παραλιακό κομμάτι όσο ασφαλώς και για τις επιχειρήσεις της περιοχής.
kakokairia limani Τα τεράστια κύματα εξαιτίας των ανέμων εισβάλουν στα καταστήματα και είναι τέτοια η ορμή τους που πλάκες από την παραλιακή ζώνη έχουν φύγει από θέση τους.
kakokairia limani Η κατάσταση είναι τραγική σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου του Ενετικού Λιμανιού.
???????????????????????????????Σημειώνεται πως οι καταστηματάρχες της περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την μανία της θάλασσας.
??????????????????????????????????????????????????????????????Αρκετές είναι δεκάδες από τραπεζοκαθίσματα επίσης έχουν παρασυρθεί στο νερό, ενώ και οι ζημιές στο εσωτερικό των καταστημάτων είναι μεγάλες.
???????????????????????????????Χαρακτηριστικό της κατάστασης και της έντασης των κυμάτων που χτυπούν την παραλιακή ζώνη είναι τα μεγάλα κομμάτια από πέτρες που έχουν ξεκολήσει στην περιοχή του Φρουρίου του Φιρκά.
???????????????????????????????Μεγάλες επίσης είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η εισβολή της θάλασσας και στην Νέα Χώρα. Η Ακτή Παπανικολή έχει μεταμορφωθεί σε παραλία καθώς η άμμος έχει μεταφερθείς στο οδόστρωμα.
???????????????????????????????Η κατάσταση περιγράφεται ανάγλυφα από βάρκα που από τη θάλασσα βρέθηκε στην πόρτα καταστήματος της περιοχής.
kakokairia nea xora Σημειώνεται επίσης πως η ένταση των ανέμων έχει προκαλέσει και προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
???????????????????????????????Στη Νέα Χώρα και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Σελίνου καλώδιο της ΔΕΗ είχε φύγει από στύλο και κρέμονταν στον αέρα.
??????????????????????????????????????????????????????????????Επισημαίνεται πως η προσέγγιση στο Ενετικό Λιμάνι ‘έχει απαγορευθεί καθώς ο κίνδυνος για ανυποψίαστους περαστικούς είναι τεράστιος.
???????????????????????????????
zarpa.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.