Ένα σοβαρό θέμα προέκυψε σήμερα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Χανιά, για μία απόφαση που πάρθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Γ. Φραγγεδάκη και που αφορούσε στην επέκταση του οικισμού στο Δαράτσο, στην Νέα Κυδωνία.
Την καταγγελία έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης 100/5, κος Γ. Σχοινοπλοκάκης, όπου ανέφερε ότι το προηγούμενο ΔΣ ψήφισε την εισήγηση του κ. Φραγγεδάκη για επέκταση των ορίων οικισμού στην περιοχή του κάτω Δαράτσου, ενώ δεν έχει τηρηθεί η σχετική νομοθεσία στην εισήγηση της Πολεοδομίας και ταυτόχρονα η επέκταση του οικισμού νομιμοποιεί ένα τμήμα γης, στο οποίο κατά τον κ. Σχοινοπλοκάκη, χτίζεται ένα ξενοδοχείο το οποίο δεν έχει πολεοδομική άδεια.
Ο κ. Σχοινοπλοκάκης ζήτησε την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του ΔΣ και το θέμα συζητήθηκε για σχεδόν 3 ώρες, με μεγάλη ένταση, υπονοούμενα για χρηματισμούς, με ηθικούς εκβιασμούς προς τα μέλη του Συμβουλίου και πολλά άλλα. 
Μάλιστα υπήρξε και μία σύγκρουση μεταξύ Συμβούλων της ίδιας παράταξης, των κ.κ. Μαυρεδάκη και Κοτζαμιχάλη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του πρώτου. 
Στο θέμα τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, καθώς επίσης και η Διευθύντρια της Πολεοδομίας κ. Λακιωτάκη.
Μετά το τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε να μην αναιρεθεί η προηγούμενη απόφαση του ΔΣ και να σταλεί στο ΣΥΠΟΘΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να αποφασίσουν για την νομιμότητα ή όχι της απόφασης.
flashnews.gr