Χανιά | Βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα


poreia episodiaΠεδίο μάχης θύμισε το κέντρο των Χανίων, με το τέλος της πορείας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από το δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στην Αθήνα.
???????????????????????????????Βόμβες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης για λίγη ώρα σε εμπόλεμη περιοχή, φθορές προκλήθηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας ενώ φωτιές άναψαν σε κάδους απορριμμάτων.
???????????????????????????????Επίσης κατά τη διάρκεια της πορείας  άγνωστα άτομα προκάλεσαν μικρές φθορές σε παράθυρο του γραφείου του Βουλευτή της Ν.Δ κ. Μανούσου Βολουδάκη.
???????????????????????????????Η προγραμματισμένη κινητοποίηση που διοργάνωσαν φορείς και συλλογικότητες των Χανίων ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης
???????????????????????????????
Οι εκατοντάδες Χανιώτες που συμμετείχαν στην πορεία με συνθήματα εξέφρασαν επίσης την στήριξη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.
???????????????????????????????Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο κύριος όγκος της πορείας ξεκίνησε να κατεβαίνει την οδό Δασκαλογιάνη και να κατευθύνεται στην προς την Σπλάντζια.
???????????????????????????????Στο τέλος της πορείας ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου προξένησε φθορές σε τράπεζα ενώ έβαλε φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.
???????????????????????????????Επίσης πέταξε πέτρες σε Αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην αρχή της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.
???????????????????????????????Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών ενώ τα νεαρά άτομα πέταξαν και βόμβες μολότοφ.
???????????????????????????????Στο τέλος τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου διαλύθηκαν προς την περιοχή της Σπλάντζιας ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές.
???????????????????????????????
zarpa.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.