Τζιχαντιστές απελευθέρωσαν Γερμανούς έναντι 5,6 εκατ. δολαρίων



leptomereiesερμανών ομήρων που απελευθερώθηκε μετά από έξι μήνες αιχμαλωσίας στα χέρια τζιχαντιστών της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ στη ζούγκλα των νότιων Φιλιππίνων αναμένεται να μεταφερθεί αεροπορικώς στη πρωτεύουσα Μανίλα σήμερα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι τζιχαντιστές της Αμπού Σαγιάφ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι απελευθέρωσαν τους ομήρους έναν 72χρονο άντρα και μια 55χρονη γυναίκα στην πόλη Πατικούλ στο νησί Γιόλο 1000 χιλιόμετρα νότια της Μανίλα, αφού πρώτα έλαβαν λύτρα ύψους 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός των Φιλιππίνων διακρίνεται το ζευγάρι των πρώην ομήρων χαλαρό να φορά καθαρά ρούχα, και να συνομιλεί με στρατιωτικούς και αστυνομικούς αξιωματούχους σε ένα γραφείο στο στρατόπεδο της πόλης Ζαμποάνγκα όπου και υποβλήθηκε σε ιατρικό check-up.

Το ζευγάρι των Γερμανών έπεσε θύμα απαγωγής τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ταξίδευε με ένα γιοτ από τις δυτικές Φιλιππίνες προς τη Βόρνεο. Οι τζιχαντιστές  είχαν απειλήσει να σκοτώσουν τους δυο ομήρους εάν δεν τους καταβάλλονταν τα λύτρα μέχρι την Παρασκευή.

Η οργάνωση είχε επίσης απαιτήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να αποσύρει την στήριξή της προς το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ο οποίος εκτελεί αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.