Red Hot Chili... Champions!

Όλα είναι στο χέρι της! Σε ένα... ροκ παιχνίδι, η φοβερή Λίβερπουλ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-2 και τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος... αγγίζει τον τίτλο ύστερα από 24 χρόνια!
Δεν είναι πια όνειρο. Είναι πραγματικότητα. Και το πρώτο πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια (1990) είναι όλο και πιο κοντά στο «Άνφιλντ»! 

Σε ένα φοβερό ματς, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι και τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ παραμένει μόνη πρώτη με 77 βαθμούς και ορίζει την τύχη της (αν κάνει το απόλυτο, σηκώνει την κούπα)! 

Εξαιρετικό πρώτο μέρος απ’ τους «κόκκινους» που σκόραραν δις με τους Στέρλινγκ και Σρκτελ, προτού «καθίσουν» στο δεύτερο, ανέβουν απ’ την άλλη οι «πολίτες» και ισοφαρίσουν με το τέρμα του Σίλβα και το αυτογκόλ του Τζόνσον. 

Η τελευταία… λέξη άνηκε στην ομάδα του Τζέραρντ που «αναγκάστηκε» να βάλει τα κλάματα στο τέλος, ουσιαστικά χάρη στο νικηφόρο γκολ του Κουτίνιο, που άφησε τους φιλοξενούμενους στο -7 (με δύο ματς λιγότερα). 

Το ματς: 

Στο «Άνφιλντ» φέτος δεν έχει αστεία. Η Λίβερπουλ… πνίγει τους αντιπάλους της με το καλημέρα. Κάθε φορά. Όπως και σήμερα. Διότι προτού καλά-καλά η Σίτι «ζεσταθεί», είδε τον Στέρλινγκ –μετά από εξαιρετική κάθετη του Σουάρες- να χορεύει Κομπανί, Χαρτ και να στέλνει τους φίλους των «κόκκινων» στα ουράνια για το 1-0! Και την ώρα που οι «πολίτες» ήταν… άφαντοι, την ώρα που έχασαν και τον Τουρέ (τραυματίστηκε στο 19’), είχαν μόνο τον Χαρτ να δηλώνει «παρών» (βγάζοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζέραρντ), αλλά κι αυτό δεν κράτησε για πολύ. 

Στο 27’ σηκώθηκε ξανά στο πόδι το γήπεδο της Λίβερπουλ. Και δικαιολογημένα. Γιατί είδαν τον Σκρτελ να πετυχαίνει το 7ο φετινό του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ, να βάζει το ληθαράκι του και να δίνει το απόλυτο (;) προβάδισμα στην ομάδα για τη νίκη… τίτλου! Κι όλα αυτά με τους φιλοξενούμενους να είναι εντυπωσιακά κακοί και να μην μπορούν να αλλάξουν καν πάσα. Αλλά, η κλάση των παικτών τους δεν αμφισβητείται. Ακόμα και στο άσχημο… βράδυ τους, θα μπορούσαν να είχαν ξαναμπεί στο κόλπο. Οι Τζόνσον και Στέρλινγκ όμως έβγαλαν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κομπανί, ενώ ο Μινιολέ στην εκπνοή του πρώτου μέρους κράτησε το 2-0 στην μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει. 

Κι αν στο πρώτο μέρος υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, η Λίβερπουλ, στο δεύτερο φάνηκε να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Αλλά η ομάδα που είχε… εμφανιστεί στο «Άνφιλντ» ήταν η Σίτι. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν μπει με την ίδια δυναμική στο ματς και η είσοδος του Μίλνερ άλλαξε άρδην την εικόνα των «πολιτών». Και σε μια συνεργασία αυτού με τον Φερναντίνιο, ο Σίλβα έκανε από κοντά την προβολή και έδωσε νέο νόημα στην αναμέτρηση στο 57’ (2-1). Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν σε τρικυμία. Κάθε φάση… μύριζε γκολ. Και τελικά… μύρισε πέντε λεπτά αργότερα, με την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη και η μπάλα να καταλήγει ξανά στα δίχτυα του Μινιολέ, μετά από κόντρα του Τζόνσον για το 2-2! 

Οι δύο προπονητές έκαναν εκατέρωθεν αλλαγές. Το πάλευαν για τη νίκη. Η ροή του ματς… έδειχνε Σίτι, ήταν εμφανώς καλύτερη, κυκλοφορούσε την μπάλα και το αντίπαλος δέος δεν μπορούσε να «ξυπνήσει». Κι αφού ο Σίλβα (πολύ καλός) έχασε μοναδική ευκαιρία στο 75’ για να φέρει… τούμπα το ματς, τρία λεπτά αργότερα η τύχη έγινε ξανά… κόκκινη! Διότι ο Κομπανί έκανε τραγικό λάθος, η μπάλα έφτασε απ’ το πουθενά στον Κουτίνιο με τον νεαρό να σουτάρει εξαιρετικά στη γωνία και να γράφει το 3-2 μέσα σε κλίμα γιορτής, χαράς κι ό,τι άλλο θέλετε! Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Χέντερσον να αποβάλλεται δικαίως στις καθυστερήσεις, τον διαιτητή να μην βλέπει πέναλτι σε μια δύσκολη φάση και χέρι του Σκρτελ και τον Τζέραρντ να ξεσπά σε λυγμούς που βλέπει την «αγάπη» του πιο κοντά από ποτέ στον τίτλο! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Σακό, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κουτίνιο (89’ Μόουζες), Στέρλινγκ (90’ Λούκας), Σουάρεζ, Στάριτζ (66’ Άλεν) 

Στον πάγκο: Τζόουνς, Τουρέ, Άγκερ, Άσπας 

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Τουρέ (19’ Γκαρθία), Φερναντίνιο, Νάβας, Νασρί, Σίλβα, Τζέκο (68’ Αγουέρο) 

Στον πάγκο: Παντίλιμον, Λέσκοτ, Μίλνερ, Νεγρέδο, Κολάροφ 


sportfm

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.