ΣΕΙΣΜΟΣ 5,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ


MEXICO-SISMOS
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά των ακτών του Μεξικού, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Λαζάρο Κάρντενας στην πολιτεία Μιτσαοκάν.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Pemex ανακοίνωσε αμέσως μετά τον σεισμό πως διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στα διυλιστήρια της Τούλα, τα δεύτερα σε μέγεθος στο Μεξικό με δυνατότητα παραγωγής 315. 000 βαρέλια την ημέρα.
Λίγο αργότερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε, αλλά όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στις εγκαταστάσεις και διακοπή της παραγωγής.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πόλη του Μεξικού, περίπου 325 χιλιόμετρα από την Λα Ουνιόν.
Αρκετοί μεξικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Οσόριο Τζονγκ, τόνισαν μέσω Twitter πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή σοβαρές ζημιές.
tovima
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.