Ένας αστεροειδής, που θα περάσει κοντά από τη Γη σε 2 βδομάδες, θα βρεθεί στην πιο κοντινή απόσταση σε αυτή που βρέθηκε ποτέ ανάλογο ουράνιο σώμα
Η απόσταση μεταξύ του αστεροειδούς και της Γης τη στιγμή της μέγιστης προσέγγισης θα αποτελέσει 17000 χλμ. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη μας αναφέρει το πρακτορείο Itar Tass.
Ο αστεροειδής 2012DA14, που ανακαλύφθηκε από το ισπανικό αστεροσκοπείο της Λα Σάγκρα, θα πλησιάσει τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου. Θα βρεθεί πιο κοντά, απ’ ότι ορισμένοι τεχνητοί δορυφόροι της Γης.
Η διάμετρος του 2012DA14 είναι 45 μ., η μάζα του είναι 130.000 τόνοι. Σε περίπτωση πρόσκρουσης στη Γη θα εκλυθεί ενέργεια ίση με πυρηνική έκρηξη 2,4 ΜΤ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.