«Έφυγε» ο θρύλοςΤάκης Λουκανίδης!

'Εφυγε από τη ζωή ο Τάκης Λουκανίδης. σκορπίζοντας θλίψη στον Παναθηναϊκό και το ελληνιό ποδόσφαιρο.
Νεοτάκης (Τάκης) Λουκανίδης  ήταν παλαίμαχος διεθνής  ποδσφαιριστής γεννημένος στο στο Πρανέστι της Δράμας το 1927.
Μεγάλο του προσόν ήταν ότι μπορούσε να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις γι' αυτό θεωρείται ένας από τους πιο πλήρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ Κομοτηνής και στη Δόξα Δράμας. Πριν προλάβει κάποια ευρωπαϊκή ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό της, ο Αντώνης Μαντζαβελάκης τον έφερε στον Παναθηναϊκό το 1962, με τον οποίο αγωνίστηκε για 7 χρόνια.
Είχε 50 συμμετοχές (13 γκολ) με τη Δόξα Δράμας. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό  σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Συμμετείχε σε 11 παιχνίδια στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας 3 γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 3 πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965) και ένα κύπελλο (1967).
Έκλεισε την καριέρα του στον Άρη Θεσσαλονίκης  με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες (8 γκολ) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970.
Συμμετείχε σε 23 αγώνες της Εθνικής Ελλάδας και σκόραρε 3 φορές.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.