Με Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία κληρώθηκε η Εθνική!

greece
Κόντρα στις εθνικές ομάδες της Εσθονίας, της Φινλανδίας και της Ουγγαρίας θα κάνει ντεμπούτο στη νέα διοργάνωση της UEFA, το Nations League η Εθνική μας ομάδα, όπως έμελλε να καθορίσει η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Λωζάνη. 
Σε έναν όμιλο με έντονο… βόρειο στοιχείο θα βρεθεί η Εθνική Ελλάδας καθώς θα χρειαστεί να κάνει δύο χειμωνιάτικα ταξίδια στον ευρωπαϊκό Βορά, στην Φινλαδία και στην Εσθονία.
Μάλιστα, και τις 3 ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη νέα αυτή διοργάνωση τις είχε πρόσφατα κοντράρει σε επίσημα προκριματικά παιχνίδια.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018.
Τι είναι το UEFA Nations League;
Είναι μία νέα διοργάνωση της UEFA, στην οποία θα συμμετέχουν οι 55 εθνικές ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Η διοργάνωση αυτή, στοχεύει να αντικαταστήσει τα μικρού ενδιαφέροντος φιλικά παιχνίδια, προσφέροντας κίνητρο τόσο μέσω της ίδιας της διοργάνωσης (πρωταθλήτρια χώρα, άνοδος και υποβιβασμός σε κατηγορίες) όσο και μέσω εισιτηρίων για την πρόκριση στο Euro 2020. Το UEFA Nations League θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και η παρθενική σεζόν θα είναι το 2018-2019.
Πότε αρχίζει και πότε θα γίνουν οι αγώνες;
Η 1η αγωνιστική των ομίλων θα διεξαχθεί 6-8 Σεπτεμβρίου 2018. Τα παιχνίδια των ομίλων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου έτους (δηλαδή θα διαρκέσουν σχεδόν 2 μήνες) ενώ το Final-4 θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019.
Ποια είναι η διαδικασία της διοργάνωσης;
Οι εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος θα χωριστούν σε 4 κατηγορίες (Leagues) με βάσει το FIFA Ranking για μία και μοναδική πρώτη φορά. Κάθε κατηγορία θα χωριστεί σε ομίλους (των 3 ή 4 ομάδων). Οι αγώνες θα είναι διπλοί. Οι νικητές από κάθε όμιλο της 1ης κατηγορίας θα αγωνιστούν σε παιχνίδια Final-4 για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της Ευρώπης. Οι νικητές από κάθε όμιλο των υπόλοιπων κατηγοριών θα προβιβαστούν στην αμέσως ανώτερη κατηγορία ενόψει της επόμενης διοργάνωσης. Επιπλέον, οι ομάδες που τερματίζουν τελευταίες σε κάθε όμιλο της 1ης, 2ης και 3ης κατηγορίας στην επόμενη διοργάνωση θα υποβιβάζονται στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία.
Πώς συνδέεται το EURO 2020 με τα παιχνίδια του Nations League;
Η προκριματική φάση του EURO 2020 θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019 (αφότου δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί οι όμιλοι του UEFA Nations League). Οι ομάδες  στα προκριματικά του ΕURO θα χωριστούν σε 10 ομίλους των 5 ή 6 και απευθείας την πρόκριση στο EURO θα παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε ομιλο. Έτσι θα απομένουν 4 εισιτήρια να δοθούν μέσω μπαράζ.
Κάθε ένα από τα εισιτήρια αυτά που απέμειναν θα δοθεί σε κάθε μία εκ των τεσσάρων κατηγοριών του UEFA Nations League. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μία ομάδα ακόμα και από την 4η κατηγορία της διοργάνωσης θα βρεθεί σίγουρα στα τελικά του Euro 2020. Από κάθε κατηγορία οι νικήτριες ομάδες των ομίλων (μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ήδη προκριθεί στο EURO – αλλιώς τη θέση τους λαμβάνει η 2η ομάδα του ομίλου και ούτω καθ’εξής) θα παίξουν ημιτελικά-τελικό (σε μονά παιχνίδια) για την πρόκριση της… τελευταίας στιγμής στο EURO. Oι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν 26-31 Μαρτίου, λίγες δηλαδή εβδομάδες πριν την 1η σέντρα στο EURO.
gre-365.com
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.