Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Επίθεση έξω από την πρεσβεία στης Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα εξαπέλυσαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Στο βίντεο που ανήρτησε η ομάδα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί εμφανίζονται να πετούν αντικείμενα προς τον περιφραγμένο προαύλιο χώρο της πρεσβείας, πριν τραπούν σε φυγή πάνω σε μηχανάκια. 



Στην ανακοίνωσή τους, οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές κατηγορούν τη βασιλική οικογένεια Σαούντ ότι έχει επιβάλει μία «μεσαιωνική δυστοπία» στη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας και επιχειρεί να «εξάγει αυτή τη δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή».

«Όσα κάνει το ISIS και το χαλιφάτο του (...) στη Σ. Αραβία γίνονται δεκαετίες, μπροστά στα μάτια όλων, και εκεί είναι αποδεκτά από τον "πολιτισμένο κόσμο". Αποκεφαλισμοί μοιχαλίδων στη μέση του δρόμου, ακρωτηριασμοί κλεφτών σε γήπεδα με αλαλάζοντα πλήθη, ολοκληρωτική υποταγή των γυναικών, εξαφανίσεις και εκτελέσεις αντιφρονούντων και ατόμων της gay κοινότητας. Η εφαρμογή της πιο σκληρής εκδοχής της Ισλαμικής σαρίας, φυσικά δεν αφορά τους αριστοκράτες που απολαμβάνουν μέσα στη χλιδή κάθε πιθανή και απίθανη ελευθερία».

Οι αντιεξουσιαστές κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη συμφωνία για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, επιχείρησε μία «εθνική αρπαχτή», αλλά λίγες ημέρες μετά ψήφισε υπέρ του εμπάργκο όπλων προς το Ριάντ.

«Στην Υεμένη διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονίαΟι κυβερνήσεις, και η ελληνική μέσα σε αυτές κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι κι αυτό μια από τις υποχρεώσεις τους λόγω της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς άξονες».

Πηγή: skai.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.