Εισβολή Ρουβίκωνα: Ποιοι πήραν ήδη μεταθέσεις



Κάθε φορά που υπάρχει ένα περιστατικό το οποίο έχει αρνητικές συνέπειες στην εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η εισβολή του Ρουβίκωνα, είθισται η κοινή γνώμη να ζητάει να πέσουν κεφάλια και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ικανοποιεί το "λαϊκό αίσθημα" το οποίο πολλές φορές δημιουργείται και με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, να σπεύδει να το ικανοποιεί.

Έτσι άπαντες μπορούν να μείνουν "ήσυχοι" ότι οι κακοί έχουν απομακρυνθεί και όλα θα κυλήσουν ήρεμα μέχρι το επόμενο συμβάν.

Η ασφάλεια του ΥΠΕΘΑ, ο στρατηγός Κωσταράκος, το σχέδιο που ξηλώθηκε και οι ευθύνες


Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που αυτό συμβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Με συνοπτικές διαδικασίες και πριν καν υπάρξει πόρισμα από την ΕΔΕ, στελέχη καρατομούνται ή παίρνουν μεταθέσεις ως "ποινή".



Πριν λίγες μόλις ημέρες πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό που συνέβη στην φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ, ξηλώθηκε ο κυβερνήτης και μια αξιωματικός από το πλοίο.

Σήμερα ή μάλλον χθες, μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα, και πριν καν γίνει η ΕΔΕ, μετατέθηκαν άμεσα τα (μεσαία και κατώτερα) στελέχη που θεωρήθηκαν υπεύθυνα,  με συνοπτικές διαδικασίες!

Πηχυαίοι τίτλοι για τα "κεφάλια που έπεσαν" ικανοποιούν το λαϊκό αίσθημα, χωρίς ωστόσο να αποτελούν και βήματα μιας ψύχραιμης ηγεσίας, που λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες.

Και στις δυο περιπτώσεις στελέχη καταδικάστηκαν από σχεδόν "λαϊκά δικαστήρια" στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης επικοινωνιακής πολιτικής, χωρίς καν να έχει γίνει έρευνα για το αν και σε ποιο βαθμό ευθύνονται. Είναι άραγε αυτό δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών;


Μαθαίνουμε ότι έχει ήδη λάβει μετάθεση ο συνταγματάρχης Διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, και ο αντισμήναρχος υποδιοικητής.

Ο Συνταγματάρχης διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, τιμωρήθηκε με άμεση μετάθεση στην Κω, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr, ενώ ο αντισμήναρχος υποδιοικητής, ξηλώθηκε επίσης και επέστρεψε στο ΓΕΑ.

Κι εδώ γεννώνται μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία προφανώς και θα πρέπει να απαντηθούν:



Είναι άραγε τιμωρία να υπηρετεί κάποιος στην παραμεθόριο; Γιατί τιμωρήθηκε με τέτοια "ποινή" χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ;


  • Η ευθύνη περιορίζεται στα στελέχη που βρίσκονται από τον συνταγματάρχη και κάτω;
  • Υπάρχουν άραγε ευθύνες στο ΥΠΕΘΑ, στην Ε3 του ΓΕΕΘΑ, στην Αστυνομία καθώς υποτίθεται ότι φυλάσσει το εξωτερικό του κτιρίου πριν την πύλη, και στην ΕΥΠ;
  • Τι έγιναν οι εκπαιδευμένες ομάδες απώθησης πολιτών; Γιατί διαλύθηκαν; 
  • Τι συμβαίνει όταν το προσωπικό στην πύλη προσπαθεί να κάνει έλεγχο σε ανώτατους όπως ορίζει ο κανονισμός; Υπάρχουν αντιδράσεις;
  • Το προσωπικό που είναι στην πύλη είναι εκπαιδευμένο για περιπτώσεις εισβολής πολιτών;
  • Γιατί τα περίπου 2 εκ ευρώ που δαπανήθηκαν για έργα σχετικά με την αναβάθμιση της ασφάλειας της πύλης δεν είχαν και τα ανάλογα αποτελέσματα; Η είσοδος των οχημάτων θεωρείται ασφαλής σήμερα;


Ελπίζουμε κάποτε να απαντηθούν και να γίνει με ειλικρίνεια.
armyvoice.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.