Καλάθης, Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας στην Εθνική ομάδα για το δεύτερο ματς των προκριματικών.

Αιφνιδιαστική απόφαση ή προαποφασισμένη κίνηση; Όπως και να 'χει, σημασία (μεγάλη μάλιστα) έχει πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει και τους άλλους τρεις διεθνείς παίκτες (πλην δηλαδή του Ντίνου Μήτογλου) που είχαν δηλωθεί από τη ΕΟΚ στη FIBA για τα ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί με τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι σε κοινή δήλωσή τους αρνήθηκαν την πρόσκληση του νέου ομοσπονδιακού Θανάση Σκουρτόπουλου για λόγους που εξήγησαν, οι παίκτες του "τριφυλλιού" δεν είχαν τοποθετηθεί - τουλάχιστον όχι δημόσια.
Ίσως αυτή η "σιωπή" να έκρυβε και τις σκέψεις των επιτελών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να ζυγίσουν τα δεδομένα προτού πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Θέση επίσημη ποτέ δεν υπήρξε από τους "πράσινους", πριν από την Τρίτη που διέρρευσε η επιλογή να ενσωματωθούν και οι Καλάθης, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το ματς με το Ισραήλ στο Ηράκλειο (27/11). Θα λείψουν δηλαδή μονάχα από την αναμέτρηση με τη Μεγ.Βρετανία (24/11), γιατί δεν γίνεται αλλιώς.
Εξ αρχής ο Παναθηναϊκός, σ' εκείνη τη συνάντηση των ισχυρών που έγινε στη Βαρκελώνη, ήταν η πιο διαλλακτική ομάδα. Επιζητούσε μάλιστα μια λύση που θα βολεύει όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί η δημόσια αντιπαράθεση που δεν κάνει καλό στο σπορ.
Ενδεχομένως αυτή η κίνηση (τακτικής) να εμπεριέχει και μια "μαχαιριά" στα πλευρά του Τζόρντι Μπερτομέου, με τον οποίο οι σχέσεις των "πρασίνων" παραμένουν σε οριακό σημείο, παρά τις κατά καιρούς εξομαλύνσεις. Σίγουρα δε είναι μια επιλογή με επικοινωνιακά κέρδη, αφού στηρίζεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Προφανώς και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει δυο σερί εντός έδρας ευρω-ματς με Ρεάλ Μαδρίτης και Μάλαγα ήταν μια ευνοϊκή συγκυρία που προσμετρήθηκε, αφού δεν θα υπάρχει έξτρα ταξιδιωτική ταλαιπωρία.
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος φυσικό είναι να τρίβει τα χέρια του. Από τις δηλώσεις του, άλλωστε, είχε διαφανεί η αισιοδοξία του. Σαν να... οσμιζόταν πως μπορεί να συμβεί η έκπληξη, υποστηρίζοντας πως "ίσως το δεύτερο παιχνίδι θα μπορούσαμε να το χειριστούμε διαφορετικά και εννοώ όλες τις πλευρές. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια παιδιά. Το κόστος δεν θα είναι τόσο μεγάλο και αυτό θα λειτουργούσε υπέρ της Εθνικής ομάδας και όχι υπέρ κάποιου σωματείου ή κάποιου τυχαίου".
.contra.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.