Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Σπίτια πλημμύρισαν και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν 

από την καταρρακτώδη βροχή - Στο 1,5 μέτρο έφτασε το νερό - Διεκόπη η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και στην Ελευσίνας - Θηβών, με προβλήματα η κίνηση στην νέα εθνική - Κλειστά σχολεία σήμερα - Κόπηκε στα δύο ο δρόμος πάνω από το «ρέμα του Γιώργη»

Πολύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο, την Μάνδρα και τα Μέγαρα, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω! 


Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από τις 3:30 τα ξημερώματα συνολικά 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ το μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η νεροποντή που έπεσε περίπου στις 5:30 το πρωί. Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, καθώς τα προβλήματα στην περιοχή είναι σημαντικά και οι άντρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν έως αυτή την ώρα ώστε να απεγκλωβίσουν όσους παραμένουν μέσα στα σπίτια ή τα αυτοκίνητά τους και δεν μπορούν να βγουν.

Όπως δήλωσε πάντως η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, κανενός πολίτη η ζωή δεν κινδύνεψε, αν και η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.









.protothema.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.