Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύετε κάθε είδος κρέατος


Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρεύετε κάθε είδος κρέατος
Αν δεν μαγειρευτεί στην κατάλληλη θερμοκρασία και για αρκετή ώρα, το κρέας μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, όπως η ναυτία, οι κράμπες στην κοιλιά, η διάρροια και ο εμετός.
Επειδή δεν μπορούμε να κρίνουμε από την όψη, τη μυρωδιά ή τη γεύση αν το κρέας είναι επαρκώς μαγειρεμένο ώστε να είναι ασφαλές, το ειδικό θερμόμετρο φαγητούείναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατευτούμε.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρέματος για κάθε είδος κόκκινου και λευκού κρέατος; Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί!
meat infographic greek

Tips

- Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του κρέατος, που συνήθως βρίσκεται κοντά στο κόκαλο.
- Για τα μπιφτέκια, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο κέντρο τους, καθώς συνήθως εκεί είναι πιο παχιά.
- Αν μαγειρεύετε ολόκληρο κοτόπουλο ή ολόκληρη γαλοπούλα στον φούρνο, μετρήστε τη θερμοκρασία στο στήθος, στο μπούτι αλλά και στη φτερούγα. Αν μαγειρεύετε μόνο ένα φιλέτο στήθος, τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος του.
onmed.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.