ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικός Το όνομα της ΟΜΑΔΑΣ

Μέσα στην κατάμεστη από φιλάθλους, παράγοντες της ΠΑΕ Κισσαμικός, του Ερασιτέχνη Α.Ο. Χανιά και παλιούς παράγοντες του Α.Ο. Χανιά, αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων έγινε η παρουσίαση της νέας ομάδας που... βγαίνει στη σκηνή. Το όνομα αυτής; ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικός.
Ο επικεφαλής αυτής της νέας προσπάθειας, Αντώνης Ροκάκης καταχειροκροτήθηκε κατά την εκφώνηση της πρωτοβουλίας που ξεκινά. Τόνισε ότι σημασία δεν έχει τι θα ήθελε ο φίλαθλος κόσμος και ειδικότερα από τον Α.Ο. Χανιά, αλλά τι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει όσον αφορά την επιλογή ονόματος της νέας ομάδας, του σήματος κτλ.
IMG 9901
Ετσι, η νέα ομάδα θα αναφέρεται αποκλειστικά στον διακριτικό της τίτλο, ως ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικός, ενώ σήμα της παραμένει αυτό του Κισσαμικού, δηλαδή το δελφίνι. Ουσιαστικά, κάτι άλλο, όπως εξήγησε ο κ. Ροκάκης, λόγω των υπέρογκων χρεών και της νομοθεσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να υπάρξει. 
«Τα σήματα, τα χρώματα, οι ονομασίες των Ερασιτεχνών σωματείων δεν χάνονται, ούτε αλλάζουν, ούτε παύουν. Ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Χανιά θα συνεχίσει να έχει το σήμα του, τα χρώματά του. Το ίδιο και ο Ερασιτέχνης Κισσαμικός, με ακριβώς το ίδιο πλαίσιο», επισήμανε στον πρόλογο της τοποθέτησής του ο Αντ. Ροκάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Τα νομικά δεδομένα είναι αυτά που μπορούμε να αφουγκραστούμε κι έτσι να προχωρήσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τι θέλουμε. Υπάρχει τι μπορούμε... Καλώς ή κακώς, θεωρώ ότι από την οικογένεια του Α.Ο. Χανιά θα πρέπει να το καταλαβαίνετε αυτό γιατί πρόσφατα εξάλλου υπάρχουν... θύματα. "Θύματα" που έχουν προσημειωθεί τα σπίτια τους, άνθρωποι που έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί τους και ήταν στο παρελθόν στην ΠΑΕ. Αυτά τα λάθη εμείς δεν μπορούμε να τα ακολουθήσουμε. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, έχουν αλλάξει. Βγήκε ο Κοντονής και έβγαλε τη νομοθεσία η οποία μέχρι πρότινος, η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο Αρης, ο Ηρακλής έπεφταν κατευθείαν από την Α’ στη Γ’ Εθνική και "καθάριζαν" και ανέβαιναν ξανά είτε μέσω ενός άλλου ερασιτεχνικού σωματείου είτε αναγεννιόντουσαν από τις στάχτες τους κτλ. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό».
Rokakis
Στη συνέχεια, ο κ. Ροκάκης έγινε πιο ουσιαστικός προχωρώντας εξάλλου στην αναφορά για το όνομα της νέας ομάδας.
«Ανακοινώνουμε ότι από σήμερα μετά από αυτή τη συμφωνία που έχουμε κάνει, είμαστε ένα. Είμαστε μία οικογένεια, η ΠΑΕ Κισσαμικός, ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Χανιά και ο Ερασιτέχνης Κισσαμικός», τόνισε, «θεωρώ ότι είμαστε ένα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ούτε τα σήματα. Ευτυχώς τα χρώματα είναι τα ίδια και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Καλώς ή κακώς όμως έπρεπε να κάτσουμε κάτω με τον Ερασιτέχνη ΑΟΧ, εφόσον υπήρχε η θέληση και η βούληση και να βρούμε ποια είναι η φόρμουλα, το πλαίσιο όπου αύριο το πρωί -γιατί οι μέρες περνούσαν χωρίς επιστροφή- θα μπορούσαμε να τρέξουμε βάσει των παραπάνω την ομάδα. Ολες αυτές τις μέρες έγιναν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με νομικούς, οικονομολόγους κτλ. για να μπορέσουμε να δούμε πάνω σε ποιο όνομα, με ποιο σήμα και με ποια χρώματα θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο "μεθαύριο" θα το βρούμε μπροστά μας εμείς και ο χανιώτικος φίλαθλος κόσμος. Στήνουμε και προχωράμε μία καινούργια προσπάθεια, μία προσπάθεια που θα μας βρει όλους πιο δυνατούς, πιο ισχυρούς, αλλά και όλους τους υγιείς που αγαπάνε το χανιώτικο ποδόσφαιρο για να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενωθούμε και να πάμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος μας, είναι κοινός στόχος. Ο Ερασιτέχνης Α.Ο. Χανιά θα συνεχίσει το έργο του. Θα αναπτυχθούν Ακαδημίες, θα συνεχίσει η γυναικεία ομάδα, όλες οι δραστηριότητες θα αναβαθμιστούν. Βέβαια δεν γίνονται όλα σε μια μέρα... Θα προχωρήσουμε σε επιθετική πολιτική όσον αφορά το μάρκετινγκ στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Το ίδιο και ο Ερασιτέχνης Κισσαμικός. Η ΠΑΕ θα έχει ως διακριτικό τίτλο το όνομα και των δύο σωματείων. Θα είναι ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά-Κισσαμικός (σημ. σε αυτό το σημείο υπήρξαν τα πρώτα χειροκροτήματα). Χωρίς να έχουμε επιλογή, το σήμα θα είναι το δελφίνι και δεν είναι γιατί μας "αρέσει" το δελφίνι, το βρήκαμε κι εμείς! Σας υπόσχομαι από την πλευρά μου ότι και το σήμα του Α.Ο. Χανιά θα μπει σ’ ένα σημείο της εμφάνισης. Θα παίζονται οι ύμνοι και των δύο ομάδων. Πάμε να ενώσουμε τον Χανιώτη φίλαθλο, προχωρώντας μαζί για να πάει μπροστά το χανιώτικο ποδόσφαιρο», τόνισε ο κ. Ροκάκης.
IMG 9925
Ο Χανιώτης παράγοντας και επιχειρηματίας προχώρησε μετά σε μία... παρουσίαση του εαυτού του, λέγοντας μερικά στοιχεία για τον ίδιο και τη δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο ούτε ευελπιστούμε να ζήσουμε από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι το επάγγελμά μας το ποδόσφαιρο», επισήμανε, με νόημα... 
«Για όσους δεν με ξέρουν, είμαι από το Καστέλι, από την Κίσσαμο, αλλά ζω 20 χρόνια στα Χανιά. Το ίδιο αγαπώ το Καστέλι, το ίδιο τα Χανιά. Είμαι Χανιώτης, είμαι παρών και θα είμαι παρών. Εμείς μαζί, Ερασιτέχνης ΑΟΧ και Κισσαμικός θα πάμε ν’ αλλάξουμε τα ποδοσφαιρικά δεδομένα της Ελλάδας! Θέλει υπομονή απ’ όλους, δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Δεν είναι απλό. Είναι ένα εγχείρημα που πρωτοπορεί στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας και το επιχειρούμε γιατί θέλουμε να δούμε το χανιώτικο ποδόσφαιρο να πηγαίνει μπροστά. Το επιχειρούμε γιατί εμένα δεν μ’ αρέσει ούτε να κρύβομαι, ούτε να μασάω τα λόγια μου. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διέπεται από κανονισμούς. Η Α’ και Β’ Εθνική αποτελούνται από ΠΑΕ. Η ΠΑΕ πρέπει να έχει έσοδα για να μπορεί να καλύψει τα έξοδα, να είναι βιώσιμη. Εδώ πάμε να κάνουμε η ισχύς εν τη ενώσει. Τίποτε άλλο. Δεν μας ενδιαφέρουν τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν θ’ ασχοληθούμε με τον Πλατανιά, τι κάνει ο Πλατανιάς και τι δεν κάνει. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα προχωράμε, είτε έχει να κάνει με τους Blue Boys, είτε με οτιδήποτε. Εμείς θα προτάξουμε το συμφέρον του χανιώτικου ποδοσφαίρου και θα προχωράμε... Θέλει υπομονή. Στην πορεία θα κάνουμε και λάθη, δεν είμαστε αλάνθαστοι. Στον Κισσαμικό ξεκινήσαμε το 2010 από το Α τοπικό στο... Καστελάκι και το 2015 ήμασταν στη Β’ Εθνική. Εχουμε δώσει κάποια διαπιστευτήρια... Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, δεν έχουμε παίξει ποτέ ένα ευρώ στοίχημα. Κανείς από τη διοίκησή μου. Δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο ούτε ευελπιστούμε να ζήσουμε από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι το επάγγελμά μας το ποδόσφαιρο. Ολοι μας σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί και πάμε στη δουλειά μας μέχρι αργά το βράδυ. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αγαπάμε τα Χανιά και την Κρήτη και γι’ αυτό έχουμε το σλόγκαν σύλλογος περήφανος Κρητικός. Πάμε να κάνουμε κάτι υγιές. Τους θέλουμε όλους κοντά μας. Προσωπικά, όσον αφορά παλιούς παράγοντες του Α.Ο. Χανιά, που λέγονται πολλά, πατάω delete και restart. Σας χρειαζόμαστε όλους. Και αυτούς που λένε ότι έχουμε κάνει λάθη. Εμένα δεν με ενοχλεί, δεν με πειράζει. Δεν θέλουμε να μας πειράξουν γιατί θα μας βρουν μπροστά τους όποιος το επιχειρήσει. Ανοίγουμε τις αγκαλιές μας για όλο τον κόσμο. Ας έχει κάνει κάποιος τα λάθη του ή κάτι που να μην του βγήκε. Εμείς είμαστε εδώ... Ξεκινάμε μια καινούργια και μια υγιή προσπάθεια, με σωστές βάσεις, σε ένα καθαρό ΑΦΜ, σε μία καθαρή ΠΑΕ και πάμε με ένα καινούργιο brand name και ένα καινούργιο concept να προχωρήσουμε μπροστά. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Το μέλλον αλλάζει. Για το παρελθόν μπορούμε να το αναλύουμε, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, το μέλλον είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε κι εμείς είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε», κατέληξε την ομιλία του ο κ. Ροκάκης μέσα σε χειροκροτήματα.
athlitiko.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.