Ξεκίνησε η φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στα Χανιά

ProsfygesΚατέφθασαν σήμερα στα Χανιά οι πρώτοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρες με παιδιά) από το Αφγανιστάν.
Ο συνολικός αριθμός των μελών των δύο οικογενειών είναι 7 άτομα, ενώ τα παιδιά είναι ηλικίας από 9 ετών και πάνω. Οι δύο οικογένειες θα φιλοξενηθούν σε δύο διαμερίσματα, έως ότου εξεταστούν οι αιτήσεις τους για παροχή ασύλου.
Να υπενθυμίσουμε ότι στην Κρήτη το πρόγραμμα συντονίζει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, ενώ στα Χανιά την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει η «Σύμπραξη Φορέων», η οποία έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, το έργο της ανεύρεσης κατοικιών.
Παράλληλα η «Σύμπραξη» έχει ενισχυθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό καθώς θα εποπτεύει την παραμονή των προσφύγων στα Χανιά βοηθώντας στην ομαλή προσαρμογή τους.
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι πρόσφυγες που θα έρθουν οργανωμένα στην Κρήτη θα φιλοξενηθούν με έξοδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται η άφιξη των επόμενων οικογενειών που έχει προγραμματιστεί να έρθουν στα Χανιά.
.haniotika-nea.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.