«Ζούγκλα» το κέντρο του Ηρακλείου – Τί συμβαίνει με την δημοτική αστυνομία

dhmotikh-exo
Τον Αύγουστο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας για να εξαλείψει την παραβατικότητα στις πόλεις της Ελλάδος. Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2017 και η παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης έχει καταντήσει να είναι ένα ακόμα… σύντομο ανέκδοτο!
Μία βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου θα επιβεβαιώσει το παραπάνω και θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.
Η εικόνα απελπιστική: Αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης και σε διασταυρώσεις, οχήματα που είναι σταθμευμένα σε διαβάσεις πεζών αλλά και σε μπάρες πεζοδρομίων που δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών, των ΑμεΑ αλλά και των μαμάδων που κάνουν βόλτα τα μωρά τους στα καρότσια.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν φτάσει και στο cretapost από εξοργισμένους πολίτες που δεν μπορούν να κινηθούν στο Ηράκλειο.


Νόμος με… ωράριο για την δημοτική αστυνομία
Η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου το απόγευμα και νωρίς το βράδυ είναι χειρότερη με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο ότι ο νόμος εφαρμόζεται με… ωράριο.
Κι αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς η δημοτική αστυνομία διαθέτει ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό καθώς δεν γίνονται προσλήψεις.
Το cretapost επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο και πολιτικό προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό ο οποίος επιβεβαίωσε το χάος που επικρατεί εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους.
«Η δημοτική αστυνομία επανασυστάθηκε τον Αύγουστο του 2015 χωρίς όμως να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις. Η συνολική δύναμη θα έπρεπε να ήταν 78 άτομα και έχουμε μόλις 20. Μάλιστα εξαιτίας των αδειών – είτε αναρρωτικές, είτε μητρότητας, είτε κανονικές – οι δημοτικοί αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους είναι μόνο 14», επεσημάνει μιλώντας στο cretapost ο κ. Παττακός.
Μάλιστα, αυτά τα 14 άτομα καλούνται να εξυπηρετήσουν ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο του Ηρακλείου αν και ο αριθμός του προσωπικού δεν φτάνει ούτε καν για το ιστορικό κέντρο.
«Το τυπικό ωράριο της δημοτικής αστυνομίας με απόφαση του Δ.Σ. είναι από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και υπάρχουν δύο βάρδιες σε 8ωρα. Ωστόσο, έχουμε δώσει βάρος στην πρώτη βάρδια που έχει περισσότερη αιχμή καθώς είναι ανοιχτά τα καταστήματα και λειτουργούν και οι δημόσιες υπηρεσίες. Το πρώτο 8ωρο βρίσκεται στους δρόμους τα 2/3 του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας με το βάρος να ρίχνεται στο ιστορικό κέντρο και στις βασικές αρτηρίες», αναφέρει σχετικά ο κ. Παττακός.
Τί γίνεται με τις προσλήψεις – Η κίνηση του δήμου
Οι προσλήψεις είναι θέμα του κεντρικού κράτους και δεν μπορούν να γίνουν – σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο – εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής.
«Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει γιατί η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εμείς, ως δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με άλλους μεγάλους δήμους της χώρας θα στείλουμε άμεσα ένα αίτημα στον αρμόδιο υπουργό ώστε να εξαιρεθούν οι προσλήψεις της δημοτικής αστυνομίας από την μνημονιακή πολιτική όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα Σώματα Ασφαλείας», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Παττακός.
Τηλέφωνα καταγγελιών
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αστυνομία έχει μία τηλεφωνική γραμμή για καταγγελίες πολιτών.
Οι πολίτες που διαπιστώνουν μία παραβατικότητα στα παρκαρίσματα των οδηγών του Ηρακλείου μπορούν να ειδοποιήσουν την δημοτική αστυνομία στο τηλέφωνο 2813409500
.cretapost.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.