8 σημάδια-καμπανάκια που μας προειδοποιούν ότι έχουμε φραγμένες αρτηρίες και ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσουμε!

8 σημάδια-καμπανάκια που μας προειδοποιούν ότι έχουμε φραγμένες αρτηρίες και ΔΕΝ πρέπει να αγνοήσουμε!
Κουράζεστε εύκολα και παθαίνετε κράμπες στα πόδια σας μετά από λίγη ώρα περπατήματος; Εάν ναι, τότε είναι πιθανόν να πάσχεστε από Περιφερική Αρτηριακή Νόσος, γνωστή και ως PAD. 


Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, τότε είστε τυχεροί, γιατί σύμφωνα με την “The American Heart Association”, όσοι πάσχουν από PAD συνήθως δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην γίνει σωστή διάγνωση αυτής της ασθένειας, κατά την οποία προκαλείται στένωση στις περιφερειακές αρτηρίες των ποδιών, του στομάχου, των χεριών και του κεφαλιού. Η αιτία γι’αυτό είναι η αθηροσκλήρωση, που συνήθως βρίσκεται στα πόδια και έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη ροή αίματος στην περιοχή.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου ενός καρδιακού ή ενός εγκεφαλικού. Όπως θα ακούσετε και από τον Dr. Yassa στο βίντεο που ακολουθεί, μία λάθος διάγνωση μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη ζωή σας.

Συνηθισμένες αιτίες:
1) Υψηλή πίεση αίματος
2) Υψηλή χοληστερόλη
3) Παχυσαρκία
4) Απραξία

Η ύπαρξη διαβήτη μπορεί να αυξήσει την ένταση της ασθένειας.

Ο Dr. Yassa συνεχίζει εξηγώντας με περισσότερη λεπτομέρεια τα σημάδια και τα συμπτώματα της ασθένειας:

1) Πόνος στα πόδια κατά την κίνηση, που υποχωρεί όταν σταματάτε
2) Κράμπες στην γάμπα που μοιάζουν με σπασμούς
3) Κάψιμο
4) Μούδιασμα
5) Τα πόδια είναι πιο κρύα από τα άλλα μέρη του σώματος
6) Απώλεια τριχών στα πόδια
7) Λαμπερό δέρμα
8) Στα τελευταία στάδια οι πληγές στα πόδια δεν επουλώνονται καλά

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Dr. Yassa αναλύει τον τρόπο που οι γιατροί κάνουν την διάγνωση της ασθένειας και μπορούν να αναγνωρίσουν πού βρίσκεται το μπλοκάρισμα με διάφορα τεστ.
newsone.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.