Δύο χρόνια φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο επειδή μάζευε σαλιγκάρια

Φωτογραφία αρχείου
Σε δύο χρόνια φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή, καταδίκασε σήμερα το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, έναν άνθρωπο που μάζευε και πουλούσε σαλιγκάρια, σύμφωνα με ανάρτηση της κ. Καλλιόπης Μαραβελάκη, στο γκρουπ της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook.
Τα αδικήματα για τα οποία επιβλήθηκε αυτή η ποινή στον κατηγορούμενο είναι της περισυλλογής και εμπορίας άγριων σαλιγκαριών, τα οποία είναι προστατευόμενο υπό εξαφάνιση είδος.
Δείτε αναλυτικά, τί αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μαραβελάκη:
ΠΟΙΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ;
TO Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΙΧΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ (ΚΑΤΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 18 ΜΗΝΕΣ) ΚΑΙ 5.000 ΕΥΡΩ ΠΟΙΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ (ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΞΙΑ ΠΟΙΝΗΣ ΙΣΗ ΜΕ 10.500 ΕΥΡΩ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΔΟΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Ή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΥΠ΄ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ.
.candianews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.