180.000 ευρώ πλήρωσαν 9 συμβολαιογραφικοί σύνδεσμοι για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών



Η εταιρεία Newsphone Hellas με σύμβαση που υπεγράφη με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, ανέλαβε την υλοποίηση του πιλοτικού ηλεκτρονικού συστήματος των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική εφαρμογή έχει δοκιμαστεί σε εικονικό περιβάλλον και στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο, έχοντας προηγουμένως διασφαλιστεί ότι η διαδικασία και τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα είναι απολύτως ασφαλή.

Η σχετική εφαρμογή χρηματοδοτήθηκε από τους εννέα συμβολαιογραφικούς συνδέσμους της χώρας και το κόστος της διαμορφώθηκε στις 180.000 ευρώ, ενώ το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται από το τέλος που θα καταβάλλει ο πλειοδότης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.
Το σύστημα είναι ουσιαστικά μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία επιτρέπει τη διενέργεια ενός πλειστηριασμού από υπάλληλο που θα ορίζεται από τον επισπεύδοντα και από εξουσιοδοτημένο συμβολαιογράφο.
Στη διαδικασία θα μπορεί να συμμετέχει κάθε υποψήφιος πλειοδότης και οι προσφορές θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, εξασφαλίζοντας μια ανοικτή και διαφανή διαδικασία. Υποψήφιος πλειοδότης θα μπορεί να είναι κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο εντός ή εκτός χώρας, ενώ θα υπάρχει κατηγοριοποίηση για τους μεσίτες ακινήτων (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), οι οποίοι θα εγγράφονται ως μέλη προκειμένου να συμμετέχουν για λογαριασμό πελατών τους.


Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Newsphone



Επίθεση σε τηλεφωνική εταιρεία στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ., χθες το μεσημέρι, ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Η ομάδα των κουκουλοφόρων έσπασαν την τζαμαρία με σφυριά, πέταξαν μαύρες μπογιές και τρικάκια με συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.
Τα μέλη της Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ., προχώρησαν σε ανάληψη ευθύνης με κείμενο που «ανέβασαν» σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με βίντεο στο οποίο κατέγραψαν την επίθεσή τους.
Το κείμενο αναφέρει:
«Σήμερα 15 Ιουνίου η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου έκανε παρέμβαση στην εταιρεία Newsphone ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 280, Καλλιθέα. Ο λόγος της παρεμβασής μας αφορούσε την προθυμία 2 εταιριών, της Newsphone και της Cosmoone να κονταροχτυπηθούν για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για τον διαγωνισμό που είναι να γίνει. Αφού λοιπόν η εταιρεία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναλάβει τον τρόπο με τον οποίο νομίζουν οι τραπεζίτες και το κράτος ότι θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από συλλογικότητες στα Ειρηνοδικεία σε όλη την Ελλάδα, θελήσαμε να τους δώσουμε μία πρώτη γεύση για το ενδεχόμενο που επιτύχουν στις αρχές Ιούνη να αναλάβουν την δημιουργία την πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια που ανέγραφαν τα εξής: “ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ”, “ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”».

newreport
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.