Έρχεται το πιο καυτό καλοκαίρι

Oι πρώτες μακροπρόθεσμες ενδείξεις για τις αρχές του φετινού Καλοκαιριού, ξεκίνησαν να δημιουργούνται από μοντέλα πρόβλεψης καιρού.
Σύμφωνα με το greek-weather.org τα συγκεκριμένα προγνωστικά στοιχεία που αποτελούν πρόβλεψη μόνο ορισμένων στατιστικών παρατηρήσεων, θέλουν αρκετή ζέστη από το μέσα του Μάη και μετά, ενώ τοποθετούν τον Ιούνιο που μας έρχεται, στον θερμότερο των τελευταίων χρόνων, με συχνές αναβάσεις θερμότερων αερίων μαζών από την Αφρική.
Όπως θα δείτε και στον παρακάτω αρχικό χάρτη του Αμερικάνικου μοντέλου πρόβλεψης καιρού CFS, φαίνεται καθαρά με τα πορφυρά χρώματα, η δημιουργία θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική η οποία φτάνει ως και τα Βαλκάνιασυμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για αρχικές εκτιμήσεις που ενδέχεται να αλλάξουν σε πιθανή αλλαγή αυτών των προγνωστικών στοιχείων που προαναφέραμε.
Ο όρος θερμότερο καλοκαίρι, αναφέρεται στην κατά λίγους βαθμούς Κελσίου αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια και σε συνάρτηση με την διάρκεια που φαίνεται να έχει αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας για τους 3 περίπου μήνες του θέρους.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.