ΧΩΡΙΣ ΔΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!

Φωτογραφία του Χάρης Τομπούλογλου.
Δεν θα πάψω ποτέ, όσο ζώ, να αγωνίζομαι για την αυτοτέλεια και την υποδειγματική λειτουργία αυτού του Νοσοκομείου, που έδωσε και δίνει επι 80 και πλέον χρόνια ζωή και υγεία σε χιλιάδες παιδιά της χώρας μας!
Στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού" τοποθετήθηκα ως μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου αρχικά το 1989, ως εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με τους όρους του κληροδοτήματος που είναι το μεγαλύτερο στην χώρα μας.
Η Αγλαία Κυριακού όταν έφυγε από της ζωή το 1933 - χωρίς ποτέ να πεθάνει η ευεργεσία της για το άρρωστο παιδί - άφησε όλη της την περιουσία για την ίδρυση αυτού του Νοσοκομείου Παίδων, σε μιια εποχή που η παιδική θνησιμότητα στην χώρα μας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
.Όρισε με την διαθήκη της ότι το ίδρυμά της θα διοικείται απο 5 μέλη που θα αποτελούνται απο 2 ισόβια μέλη (στην αρχή όρισε 2 συγγενείς της, οι οποίοι όταν θα εξέλιπαν θα τα αντικαθιστούσε με πρότασή του το Εθνικό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων και εν συνεχεία θα ετοποθετούντο με δικαστική απόφαση), απο 1 καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που τον ορίζει ο εκάστοτε Πρύτανις του Πανεπιστημίου, απο 1 εκπρόσωπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που τον ορίζει ο εκάστοτε Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απο 1 εκπρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας που θα ορίζει ο εκάστοτε Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας. Με την ιδιότητα αυτή αρχικά (του εκπροσώπου της Εθνικής Τράπεζας) μου έγινε η τιμή να ορισθώ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού του Ιδρύματος το 1898 και εν συνεχεία - μετά τον τον θάνατο του ισόβιου μέλους Ιάκωβου Φίλιππα (διακεκριμένου ιατρού-χειρουργού και διατελέσαντος Προέδρου του Δ.Σ.) - να ορισθώ με δικαστική απόφαση το 2012 ως ΙΣΟΒΙΟ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ας σημειωθεί οτι η Διοίκηση όλων των Ιδρυμάτων που προέρχονται απο "διαθήκη", δηλαδή πράξη τελευταίας βουλήσεως, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ απόλυτα απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας μας.
Έτσι μέχρι σήμερα κατέρρευσαν όλες οι προσπάθειες διαφόρων Υπουργών και Κυβερνήσεων να καταστρατηγηθεί το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου που αφορούν την Διοίκηση του Ιδρύματος αυτού, με την νομική προστασία που παρείχε το Συμβούλιο της Επικρατείας όταν κλήθηκε 3 φορές (1989, 2009, 2011) να ακυρώσει ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που είχαν σκοπό την αλλαγή του τρόπου Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού".
Έγιναν πολλές προσπάθειες να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η διοίκηση του Ιδρύματος αυτού, που λειτουργεί υποδειγματικά, χάρις στην αυταπάρνηση του προσωπικού του και στην χρηστή διοίκηση που ασκήθηκε και ασκείται απο όλα τα κατά καιρούς Διοικητικά του Συμβούλια.
Το 1989, άν και νέο μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, προσέφυγα ο ίδιος στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με το ισόβιο μέλος του Δ.Σ. Μαριόγκα Φραγκάκη κατά υπουργικής αποφάσεως που εκτός απο τα 5 μέλη του Δ.Σ., ο τότε Υπουργός, διόρισε ΠΑΡΑΝΟΜΑ άλλα 6...με προφανή σκοπό να ελέγξει την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Η απόφαση του Υπουργού κρίθηκε αντσυνταγματική και παράνομη, οπότε το Νοσοκομείο επέστρεψε στον ΝΟΜΙΜΟ τρόπο διοίκησης που προβλέπεται απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τους νόμους.
Είναι γνωστή η περιπέτεια που πέρασα το 2013, εξ αιτίας της εμμονής μου στην προάσπιση του Κληροδοτήματος αυτού απο τις επιβουλές της ουσιαστικής κατάργησής του, έναντι των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που το θέλουν να το απορροφήσουν ή και να το διαλύσουν.
"Πιστεύω στον Θεό και την Δικαιοσύνη του" είχα πεί τότε και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ να αγωνίζομαι όσο ζώ για να αποδείξω το πως "στήθηκε" αυτή η ιστορία σε βάρος μου με ένα μόνον και προφανή στόχο, την απομάκρυνσή μου απο την θέση του Προέδρου και του ΙΣΟΒΙΟΥ μέλους του Δ.Σ., αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος εξόντωσής μου.
Εννοείται ότι μετά την απομάκρυνσή μου - με ιδιαίτερο μένος - επιχειρήθηκε να ανακαλυφθούν "κακοδιαχείριση, παρανομίες και ατασθαλίες" την περίοδο που άσκησα τα καθήκοντά μου ως ΝΟΜΙΜΟΣ και ομόφωνα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ Προέδρος του Νοσοκομείου. 'Εγιναν 13 !!! έλεγχοι επι 1,5 χρόνο - μετά την απομάκρυνσή μου τον Δεκέμριο του 2013 - οι οποίοι απέδειξαν το αυτονόητο:
Ότι δηλαδή ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ η παραμικρή παρατυπία και αποδείχθηκε περίτρανα η ορθή και χρηστή Διοίκηση που ασκήθηκε τότε, σε συνδυασμό με το έργο ανάπτυξης και βελτίωσης του Νοσοκομείου που έγινε και σχεδιάσθηκε επι των ημερών της Προεδρίας μου.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το ΣΥΝΟΛΟ του προσωπικού του Νοσοκομείου (περί τα 1000 άτομα) που, τότε αλλά ακόμα και σήμερα, αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάναμε μαζί και με τιμούν με την εκτίμηση και την φιλία τους!
Τον Ιανουάριο του 2015 μεθοδεύτηκε ξανά η άλωση του Νοσοκομείου με την επιχειρηθείσα εκλογή ως Προέδρου του Δ.Σ. του Κοινού Διοικητή των 2 Παιδιατρικών Νοσοκομείων, ο οποίος όμως δεν έχει την προβλεπόμενη ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ., δηλαδή δεν ανήκει στα 5 μέλη που ορίζονται απο την διαθήκη της Αγλαίας Κυριακού.Ας σημειωθεί ότι με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2009 έχει αποφανθεί ΚΑΙ για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή ότι Πρόεδρος του Δ.Σ. μπορεί να είναι ΜΟΝΟΝ 1 απο τα 5 μέλη που ορίζονται απο την σχετική διαθήκη και ΚΑΝΕΙΣ άλλος.
Τότε η παράνομη αυτή πράξη αποφεύχθηκε διότι οριακά - με ψήφους 5 έναντι 4 - εξελέγη ως Πρόεδρος το 1 απο τα 2 ισόβια μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Σήμερα επιχειρείται και πάλι με τον ίδιο τρόπο η άλωση του Νοσοκομείου, το οποίο έχει μείνει...χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο απο τον Μάρτιο του 2017.
Το Σωματείο των εργαζομένων αντιδρά και δικαίως!
Το αρμόδιο Υπουργείο καλείται να πάρει θέση και να μην επιτρέψει την νέα ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκτροπή που μεθοδεύεται για να εξυπηρετηθούν γνωστά ή άγνωστα κέντρα και συμφεροντα.
Ενώνω σήμερα ξανά την ταπεινή και αδύνατη φωνή μου με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας και όλους όσους προασπίζουν την νομιμότητα και την ορθή λειτουργία αυτού του μεγάλου σε προσφορά Ιδρυματικού Νοσοκομείου, του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Παναγιώτη και Αγλαίας Κυριακού".
Το δίκαιο και η αλήθεια θα επικρατήσουν τελικά, σε πείσμα του άδικου και του σκότους!
Να υπερασπίζεστε την αλήθεια και το δίκαιο έστω κι αν μείνετε μόνοι!
Χάρης Τομπούλογλου
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.