Το Δικαστήριο αποφάσισε:Διατηρείται ο δρόμος Χρυσής Ακτής – Αγ. Αποστόλων

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε την μη αποξήλωση του δρόμου και δικαίωσε τους φορείς
Κλείνει  - προς το παρόν - ο φάκελος της υπόθεσης του δρόμου που συνδέει τις παραλαικές περιοχές της Χρυσής Ακτής και των Αγ. Αποστόλων στα Χανιά, καθώς το Δικαστήριο αποφάσισε την διατήρηση του δρόμου, όπως ζητούσαν ο Δήμος Χανίων, πολλοί φορείς και κάτοικοι της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του Δικαστηρίου αφορά για την φετινή θερινή περίοδο.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για το θέμα του παραλιακού δρόμου που συνδέει την παραλία της Χρυσής Ακτής με τις παραλίες  των Αγίων Αποστόλων,  δρόμος ο οποίος το 2016 – μετά από παρέμβαση πολίτη – κρίθηκε ως παράνομος και διατάχτηκε η αποξήλωση του.
Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε η  ΔΕΥΑΧ – η οποία έχει εγκαταστήσει κάτω από τον δρόμο αγωγούς λυμάτων και αποχέτευσης που εξυπηρετούν σπίτια και ξενοδοχεία – το Δικαστήριο ανέστειλε την αποξήλωση του δρόμου μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
Όμως οι ιδιώτες που είχαν κάνει την αρχική προσφυγή κατέθεσαν νέα προσφυγή κατά της ΔΕΥΑΧ και της εταιρείας που είχε κατασκευάσει τον δρόμο και έπρεπε να τον αποξηλώσει.
Επιπλέον και ο Δήμος Χανίων κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την διατήρηση του δρόμου ως άκρως απαραίτητου για την περιοχή ζητώντας να αναγνωριστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του τμήματος της δημοτικής οδού 50 μέτρων και κυμαινόμενου πλάτους 8 μ.
flashnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.